LAKTAŠI, 14. aprila – “Bog i Putin” piše uz fotografiju ruskog predsjednika, na bilbordu u Kosjerovu kod Laktaša, na putu koji vodi ka susjednom selu Mrčevci, zavičaju Milorada Dodika. Ipak, Dodik sa ovom rabotom nema ništa, ona je djelo jednog drugog Mile.


Mile Komjenović je ovaj bilbord postavio na svom imanju, tačno pored puta, kako bi Putin “kontrolisao” ulaz u Kosjerovo i susjedna sela.

Uradio je to prije ravno sedam godina, ali bez obzira na sve što se u međuvremenu izdešavalo, Mili ne pada na kraj pameti da Putina “protjera” sa svog posjeda.

– Taman posla. On je veliki čovjek. Neka priča šta ko hoće, Putin je uvijek u pravu – tvrdi Mile.

“Bog i Putin” nije jedina poruka kojom je Mile okitio svoje imanje. Ispisao je i grafit “Krim je Rusija”, mada priznaje da nikad nije bio na Krimu.

– Bio sam u Moskvi nekoliko puta i divno je. U mojoj porodici svi govorimo ruski, veliki smo rusofili i ja i moja supruga Viera, koja je po nacionalnosti Slovakinja, i naša kćerka Zorka koja je studirala slavistiku i bavi se menadžmentom u kulturi – kaže Mile.

Mile živi u Švajcarskoj, a trenutno je na odmoru u zavičaju, pa sad, kako kaže, smišlja, šta bi još novo mogao uraditi na svom imanju.

I ovo što je do sada uradio, prilično je živopisno. Tako je na kapiji ispisao poruku “Čuvaj se psa – i pas je Srbin”, a ulicu u kojoj se nalazi njegov posjed samoinicijativno je preimenovao u “Putinovu ulicu”.

Uz to je na betonskom zidiću, koji odvaja lokalni put, to jest “Putinovu ulicu”, od njegovog imanja ispisao poruku “Ako te bog zaboravio, ne udaraj glavom u ovaj zid”. Ova pruka, kaže Mile, nema nikakve veze sa politikom.

– To ja upozoravam vozače, pogotovo one mlade, da paze šta rade, da ne voze brzo, da ne luduju putem, da ne bi izgubili glavu – kaže Mile.

Sve poruke su, kako kaže, “stvar njegove fantazije”, niko ga ni na šta nije nagovarao, niti bi se on, kaže, dao nagovoriti.

– Sve je počelo sa Putinom, koji je prije sedam godina stao u odbranu Srba, kada su Englezi htjeli da nas proglase genocidnim narodom. Tada sam odlučio da postavim ovaj bilbord, a onda se nadovezalo i sve ostalo – kaže Mile Komjenović.

Sada ima još jednu ingenioznu ideju.

– Imam 72 godine, a ko bi rekao! Niti tako izgledam, niti se tako osjećam, pa sam nešto mislio da odem kod matičara da se preregistrujem, da budem mlađi – kaže u šali Mile.

Njegove komšije kažu da je Mile “prilično čudan lik”, pa ih, nakon svega, ni to ne bi iznenadilo. (SRPSKA INFO)