SOČI, 3. maja – Pripremni poslovi za Svjetski fudbalski kup u Rusiji skoro su završeni i sada počinju fini radovi, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku Nadzornog odbora Organizacionog komiteta u Sočiju.
“Rusija je spremna za takmičenje. Dosta je urađeno i sada je na redu najzahtjevnija faza – počinju fini radovi na svim mehanizmima uključenim u proces održavanja Svjetskog kupa”, rekao je Putin.

FIFA+president+Gianni+Infantino+meets+President+C-V4Ka02npol

On je dodao da će značajno porasti teret na ruskim regionima koji će biti domaćini takmičenja. Utakmice se igraju na 12 stadiona u 11 ruskih gradova. Dva stadiona nalaze se u Moskvi.

Putin
Putin je pozvao regionalne vlasti da osiguraju komforne uslove za građane, logistiku za goste i sportiste, kulturni program i bezbjednost na putevima, prenio je TASS.

“Naša dužnost kao dobrih i brižnih domaćina Kupa je da vodimo računa o svakom navijaču na utakmicama”, rekao je Putin i dodao da volonteri i pripadnici servisnih službi treba da pruže svu pomoć gostima u vezi sa smještajem, hranom i kulturnim programom.

Utakmice će se igrati od 14. juna do 15. jula u Moskvi, Sankt Peterburgu, Sočiju, Kazanju, Saransku, Kaljiningradu, Volgogradu, Rostovu na Donu, Nižnjem Novgorodu, Jekaterinburgu i Samari.

 

Srna