LAKTAŠI, 28. maja – Posle deset godina pauze od jeseni Fudbalski klub Laktaši će se takmičiti ponovo u Prvoj ligi Republike Srpske. Tri kola pre kraja prvenstva izabranici treneta Miljana Bajića su, na superioran način, osvojili i matematički prvo mesto na drugoligaškom zapadu, pa će se, sasvim zasluženo, u novoj sezoni takmičiti u najvišem tangu pod okriljem Fudbalskog saveza Republike Srpske.


U nedelju (17.30 časova) na Gradskom stadionu kraj čipsare zakazana je fešta. Naime, Laktašani će ugostiti Slobodu iz Mrkonjić Grada, najvećeg konkurenta i jedinog pravog protivnika u borbi za za prvo mesto, na oproštaju od svojih navijača u više nego uspešnoj 2021/22. sezoni. Planiran je bogat program o kojem je govorio Igor Radeljić, direktor FK Laktaši.

-Iza nas je jedna od najuspešnijih sezona u istoriji kluba. Iako nismo imali prvoligaške ambicije na početku sezone tokom takmičenja putevi plasmana u viši rang su nam se, iz kola u kolo otvarali i šansu koja nam se ukazala nismo propustili, pa ćemo posle jedne decenije ponovo igrati u najvišem rangu takmičenja koje organizuje Fudbalski savez Republike Srpske. Dočekaćemo naše sportske prijatelje iz Mrkonjić Grada, a u slavu titule i uspeha koji smo postigli pozivamo sve ljubitelje fudbala, naše verne navijače ljude dobre volje da dođu na stadion. Specijalno za ovu priliku prečemo bika, a biće i točenje piva za sve one koji budu učesnici naše svečarske priredbe. Bili smo najgledaniji klub u sezoni koja je za nama, a u ovoj poslednjoj domaćoj utakmici želimo da se odužimo svima onima koji su verovali uz nas, bili uz FK Laktaše i davali nam podršku – kaže Radeljić 

Pored rezultata koji su najbolji pokazatelj novog stasavanja Laktaša, doživljen je samo jedan poraz u to u Šamcu od Borca, klupsko rukovodstvo je paralelno ulagalo i u infrastrukturu na Gradskom stadionu kraj čipsare.

-Podigli smo krov i postavili nove stolice, napravili mnogo bolji i ugodniji komfor na našim tribinama. Planiramo još dalje da se razvijamo na infrastrukturnom polju, ali sto tako i takmičarski jer smo svesni da je prvoligaško takmičenje mnogo jače i zahtevnije od drugoligaškog, tako da će nam biti neophodna i pojačanja u svim linijama tima. Za ovu svečarsku priliku planiramo da pozovemo i sve članove iz šampionskog sastava iz 2007. godine, generaciju koja je postala prvak Republike Srpske i obezbedila istorijski plasman u Premijer ligu BiH – dodao je Radeljić.

Nema sumnje da su Laktaši, uz Fudbalski klub Krupa koji je osvojio duplu krunu u sezoni koja je pri završetku, jedna od najpozitivnijih fudbalskih priča u Republici Srpskoj.

-Trudili smo se da poslujemo domaćinski, da radimo u miru i tiho, nismo stvarali opterećenje igračima, trener Miljan Bajić je imao apsolutnu slobodu u svom radu. Ovom prilikom želim da istaknem i veliko zalaganje predsednika Miroslava Bojića, koji je pokrenuo celokupnu priču, kao i predsednika Skupštine Miloša Brkića, te člana uprave i prijateljka kluba Dragana Stankovića i svih ljudi dobre volje koji su nam pomogli na ovom šampionskom putu. Svako od njih je, na poseban način, dao lični doprinos da smo tu gde smo i da u nedelju uz bika i pivo slavimo veliki uspeh Još jednom pozivam sve ljude dobre volje da dođu i da slavimo zajedno. Posle ovog slavlja organizovaćemo i svečanost na kojoj ćemo još jednom biti svi na okupu i slaviti – rekao je na kraju Igor Radeljić, prvi operativac Fudbalskog kluba Laktaši.

Predaja pehara

Posle utakmice protiv Slobode iz Mrkonjić Grada Fudbalskom klubu Laktaši biće uručen i pobednički pehar za osvojeno prvo mesto u sezoni 2021/22. u Drugoj ligi Republike Srpske grupa zapad.

-Mogu da otkrijem i detalj da ćemo ugostiti i decu sa Kosova i Metohije u sklopu našeg slavljeničkog ambijenta, naši dečaci će odigrati i prijateljsku utakmicu sa vršnjacima iz naše južne pokrajine, a ovom prilikom želim da se zahvalim i humanitarcu Miloradu Arlovu koji je posredovao u realizaciji dolaska dece sa Kosmeta u Laktaše i biće naši gosti dva dana. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo i Savezu koji nam je izašao u susret i dideliće nam pobednički pehar koji ćemo znati da proslavimo – rekao je Radeljić.

(Sportski žurnal)

1 KOMENTAR

Comments are closed.