LAKTAŠI.8.januara-  Božić 2017. godine ostaće u najlepšem sjećanju za sedmoro djece Ivane (29) i Dražena (34) Gajića iz Romanovaca kod Gradiške.

Doktor Slavko Dunjić, poslanik u NS RS i veliki dorbotvor je sa suprugom Brankom obezbjedio kompletnu garderobu, odjeću, obuću za cijelu porodicu, božićnu pečenicu, hranu, piće, igračke, potom sredstva za higijenu i ostale kućne potrepštine.

Podsjećamo, Dunjić je prethodno inicirao preuređenje kuće, sa prijateljima obezbjedio nameštaj, kućanske aparate jer ova siromašna porodica, prije toga nije imala minimalnih uslova za život.

Od poslova na dnevnicu Dražen Gajić, otac sedmoro djece nije mogao zaraditi za osnovne potrebe.

“Mnogima sam pomogao, a to činim vlastitim novcem i angažovanjem. Zadovoljstvo, radost čovjeka u nevolji kojem moj gest bar nešto promijeni u životu, čini me beskrajno srećnim. Takav stav imaju i moja supruga Branka i sin Slavko”, kazao je doktor Dunjić, inače vlasnik renomiranog Specijalističkog centra u Gradiški.

 

Okružen malim Gajićima, pored tople peći dok vani fijuče leden vetar, Dunjić opisuje svoju privrženost brojnoj porodici koju je slučajno upoznao.

“Mene je fasciniralo kada je supruga Branka izvela djecu kao na modnu pistu i svako, postepeno, jedno po jedno spremala, oblačila novu garderobu. To je čudesno, ta sreća koju sam video. Pa oni su sada kao mali manekeni, a takav je svakako i mali Slavko, moj imenjak rođen prije dva mjeseca”, opisao nam je Dunjić zadovoljstvo božićnim darivanjem.

Kaže da je posebno ohrabren nakon reportaže u “EuroBlicu”,gdje je pisalo o njegovoj brizi za Gajiće, ali i drugu djecu, jer su ga sa svih strana svijeta zvali mnogi, čestitali na humanosti i ohrabrili.

“Neki su mi se pridružili, dobio sam i više lijepih poruka među kojima je jedna posebna iz Zvornika, puna razumjevanja, ljubavi i želje da se takva humana misija proširi. Ima mnogo ljudi koji su finasijski obezbjeđene, a njihovo malo, drugima znači mnogo”, objašnja svoju životnu filozofiju ovaj ugledni ljekar iz Gradiške koji je u grad na Savi davno došao iz rodne Foče.

“Humanost doktora Dunjića i njegove supruge Branke je ogromna. Oni su meni, mojoj supruzi, a nadasve djeci promijenili život. Zato se Ivana, ja i naša djeca Vladan (8) i Ognjen (6), Vladana (9), Sara (4), Milena (3) i jednoipogodišnja Milijana molimo danas Bogu, ali i za sreću doktora Slavka i njegove supruge, njihovog sina”, rekao je Dražen.

 

Uostalom, ime najmlađem dijetetu dali smo u znak poštovanja prema ovom čovjeku – priča Dražen Gajić.

Ivana Gajić koja je, nakon udaje prije deset godina, rodila sedmoro djece zahvalna je mnogima koji su prepoznali njihovu potrebu i pomogli.

“Nikoga nizašta ne molimo niti tražimo, sami smo odabrali svoj životni put i ne žalimo se. Ipak, najviše smo zahvalni doktoru Dunjiću i njegovoj supruzi Branki koji su naši dragi i česti gosti. Oni su najviše doprineli da preuredimo kuću koja je mala, ali puna ljubavi”, priča Ivana.

Njen suprug, koji je u Romanovce doselio iz Miljevića i ovdje se skućio, kaže da planira proširenje kuće za još dve sobe, posebno za djevojčice i dječake.

Troje ide u školu u Aleksandrovac, a nemaju mjesta niti uslova za učenje. Mlađi, koji ne razumeju đačke lekcije i obaveze, diraju njihove knjige i sveske koje nemaju gdje smijestiti, podalje od znatiželjne braće i sestara. Ipak, ni poslije Božića, Gajićevi dobrotvoti ne planiraju ostaviti ih bez pomoći.

Na Božić su se dogovorili da, kada sneg okopni počnu izgradnju štale, a potom i kupovinu krave kako bi djeca imala mleko. To je, osim zdravlja i sreće, njihova zajednička želja u novoj godini.

 

  

(Blic)