SARAJEVO, 26. oktobra – U sarajevskom naselju Alipašino Polje C naspram tržnog centra Bingo jutros oko 4.50 sati automafijaši su zasuli rafalnom paljbom iz automatske puške, najvjerovatnije kalašnjikov, policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi “golfa 6” bijele boje.

Policija-Federacija-uvidjaj

Drama se odigrala na parkingu, a policajci su tokom redovne kontrole naišli na kradljivce. Odmah nakon što su naišli, jedan od lopova potegao je oružje, te je na licu mjesta ubio jednog policajca, dok je drugi teško ranjen i ljekari mu se bore za život.

Kako Avaz nezvanično saznaje život je na zadatku izgubio dugogodišnji, iskusni policajac Adis Šehović, a ranjeni policajac je Davor Vujnović.Prema dosadašnjim saznanjima, automafijaši su se dovezli s dva automobila, “rednž roverom” i crnim “golfom 5”.

Tokom noći, sumnjaju istražitelji pokušali su ukrasti još jedno vozilo na području Opštine Centar, ali ih je u tome spriječila policija. Nakon što su pucali pobjegli su u pravcu OŠ Meša Selimović. Odmah je putem radio veze obaviješten i MUP RS da bi se blokirali svi prilazi.

 


Novum
Novum
Novum
Novum