LAKTAŠI, 26. aprila – Rame uz rame, na prvoj liniji fronta…ali ovaj put fronta na kojem jedino humanost vodi bitku, stalo je čak 135 dobrovoljnih davalaca krvi. Povodom Dana opštine Laktaši, “Dobrovoljno društvo davalaca krvi” Laktaši, organizovalo je prošle sedmice akciju prikupljanja krvi.

Nakon obavljenog ljekarskog pregleda, 124 davaoca su donirali krv. Iz zdravstvenih razloga vraćeno je 11 davalaca, od kojih je, nakon obavljenog ljekarskog pregleda, još 5 osoba dalo krv.
I ovaj put je Srpska pravoslavna crkvena eparhija banjalučka, parohija u Laktašima, ustupila prostorije učesnicima akcije, zbog čega iz DDDK Laktaši  protonamjesniku Draganu Topiću i jereju Darki Saviću izražavaju zahvalnost.
Iz DDDK Laktaši poručuju: “Zahvaljujemo se svim davaocima krvi koji su se tokom čitave godine odazivali na naše pozive u spasavanju ljudskih života, zahvaljujemo se i Opštini Laktaši na ukazanom povjerenju, kao i medijima koji su nam uvijek bili velika podrška tokom svih akcija. Svim građanima pravoslavne vjeroispovjesti želimo srećan i blagosloven Vaskrs sa pozdravom Hristos voskrese! Vaistinu Voskrese!”