LAKTAŠI, 03. avgusta – Ako ste već morali ostaviti automobil na suncu, ne sjedajte u njega dok ga ne rashladite, jer je to i neugodno i može biti opasno za zdravlje. Ovdje je način kako to napraviti vrlo brzo…

b617c7c651ff36635863

 

Sjesti u pakleno vruć automobil, ne samo da je vrlo neugodno, već može biti i opasno za zdravlje. Imali klima uređaj ili ne, ovaj trik pomoći će vam da automobil koji je stajao na suncu rashladite za otprilike deset sekundi. Oni koji su isprobali ovu metodu kažu da spušta temperaturu u vozilu za 10-tak stepeni.

Sve što trebate napraviti je: Spustiti prozor na suvozačevoj strani i zatvoriti vrata. Vozačeva vrata otvarati i zatvarati (pogledajte kako u videu). Takođe, dobro je na sjedala, posebno ako su kožna, staviti nekakav pamučni materijal (staru majicu, plahtu…) – tako će biti lakše sjesti na njih jer neće biti toliko vruća.

Volan je dobro zaokrenuti u stranu kod parkiranja, tako će, kad se vratite i stavite u početni položaj, najvažniji dio (gdje su vam dlanovi) biti hladan. Uz to, prije napuštanja automobila na mjenjač stavite nekakvu navlaku, može i stara čarapa, pa niti on neće biti toliko vruć kad ponovno sjedne za volan.

 

24sataa.hr