Nepoznati razbojnici raskopali su grob biznismena Aleksandra Jankovića (64), zvanog Hina, na groblju u Bačkom Petrovom Selu, jer su čuli glasine da je sahranjen sa gomilom novca, nakita i dukata.

Razbojnici su, međutim, ostali praznih šaka jer u sanduku nisu našli ništa, pa su ostavili uništen i oskrnavljen grob za sobom i pobjegli.

Mihajlo Janković, sin preminulog Aleksandra, ispričao je za Informer da je njegov otac preminuo prije pet nedjelja, krajem februara, i da je i ubrzo zatim sahranjen na lokalnom groblju u Bačkom Petrovom Selu.

“Prošle sedmice pozvali su me iz komunalnog preduzeća koje brine o groblju i javili mi da je grob mog oca raskopan. Kako su mi rekli, čuvar groblja je zatekao oskrnavljen grob, pa je odmah zvao svoje nadređene, a oni su obavestili policiju”, rekao je Mihajlo.

Dodao je da je odmah otišao na groblje i tamo zatekao inspektore koji su obavljali uviđaj.

“Video sam da je grob otkopan i da je jedan dio očevog sanduka otvoren. Poklopac je bio podbočen nekom daskom, kako se ne bi zatvorio. Policajci su mi poslije rekli da su pljačkali izvukli jastuk ispod očeve glave i odnijeli ga, vjerovatno su mislili da je u jastuku bilo zašiveno nekakvo blago, što je obična glupost”, rekao je sin.

Prema njegovim riječima, njegov otac je bio uspješan preduzetnik, imao je nekoliko kuća, kao i tri firme koje su uspješno poslovale trgujući perjem i tekstilnom robom.

“Moj otac je bio imućan i svi su to znali u ovom kraju. Verovatno je zbog toga počela da kruži priča po selu da je sahranjen sa velikim bogatstvom. Te priče su čak stigle i do mene, ali to naravno nije tačno. Međutim, kad jednom krene neki trač, niko ga više ne može zaustaviti. Čak i oni koji su u početku znali da je to izmišljotina, posle izvesnog vremena počnu da se pitaju da ipak nismo sahranili oca sa nekakvim blagom. Ljudi su čudo”, priča očajni sin pokojnika, prenosi Blic.

Mihajlo se nada da će policija brzo otkriti pljačkaše groba njegovog oca.

“Vest o skrnavljenju groba me je veoma uznemirila. Teško mi je palo što sam sahranio oca, koji nije bio u poodmaklim godinama, a sad mu je još neko i oskrnavio večnu kuću. Zlotvori ga ne puštaju ni da počiva u miru. Nadam se da će razbojnici vrlo brzo biti uhapšeni i da će celo Bačko Petrovo Selo konačno shvatiti da moj otac nije sahranjen s blagom, već kao i svako drugi. Očev grob smo opet sredili i nadam se da mu niko više neće narušavati večni mir”, napominje Mihajlo.

Nezavisne