LAKTAŠI, 05. decembra – Dobre vijesti stižu i opštinske Uprave, kad su u pitanju studenti. Naime, Opština Laktaši raspisala je konkurs za dodjelu stipendija studentima I ciklusa studija  sa područja opštine Laktaši.

Konkus ostaje otvoren do 24. decembra 2018. godine. Navedeni konkurs biće objavljen u Glasu Srpske od 05.12.2018. godine.

stipendije-to-642x336

Opšti uslov za dodjelu stipendije je prebivalište studenata na području opštine Laktaši najkraće dvije godine prije podnošenja molbe na konkurs uz uslov da studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu.

Pravo na stipendiju od prve do završne godine studija, mogu ostvariti redovni studenti bez neopravdanog gubljenja godine u toku studiranja, koji pripadaju jednoj od sljedećih grupa:
1. studenti koji spadaju u potrebne stručne kadrove u visokoj spremi, koji u 2018/2019. godini obuhvataju studente koji studiraju na sledećim Javnim visokoškolskim ustanovama: Elektrotehnički fakultet (svi studijski programi),
Mašinski fakultet (svi studijski programi).
2. studenti koji pripadaju jednoj od posebnih kategorija:
– studenti iz porodica četvoro i više djece,
– stanje socijalne potrebe (uvjerenje Centra za socijalni rad),
– djeca palih boraca i ratnih vojnih invalida od I-IV kategorije invalidnosti,
– djeca bez oba roditelja, te djeca samohranih roditelja (djeca čije je jedan roditelj nepoznat, nestao ili umro).

Pravo na stipendiju od druge do završne godine studija, mogu ostvariti redovni studenti, bez neopravdanog gubljenja godine u toku studiranja i bez obzira na pripadnost gore navedenim grupama, čiji je prosjek ocjena u toku studiranja 8,5 i više, kao i stipendisti iz grupe potrebnih stručnih kadrova u školskoj 2016/2017 i 2017/2018. godini, te studenti koji
pripadaju jednoj od posebnih kategorija (tačka 2.).

Izvor: Opština Laktaši