FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Broj hospitalizovanih kovid pacijenata, u bolnicama u Srpskoj, u proteklih sedam dana povećan je za čak 57 odsto.

Budući da raste broj zaraženih, raste i broj pacijenata na bolničkom liječenju, a prvog pacijenta, nakon 26. juna, dobila je i bijeljinska bolnica.

– Danas je hospitalizovan prvi pacijent sa težim oblikom ove zaraze nakon više od mjesec dana pauze – rekao je prije tri dana šef kovid bolnice u Bijeljini doktor Mikajlo Lazić.

Prema podacima kojima raspolažu u ovoj bolnici, među novozaraženima na području Semberije nije bilo vakcinisanih osoba.

– Cilj vakcinacije jeste da se izbjegnu teži oblici bolesti, a ovo je posljednji trenutak da ubrzamo proces imunizacije – poručuju ljekari.

Po posljednjim podacima, sa jučerašnjim danom u Srpskoj u bolnicama se liječe 66 kovid pacijenta, dok je ih prošli vikend bilo 42.

Doktor UKC RS Saša Dragić smatra da vakcinacija treba da bude masovnija, jer se posljednjih dana povećava broj novih slučajeva zaraze.

– Ono što mi znamo i što vidimo u našoj bolnici, u našem regionu jeste to da oni koji su oboljeli i koji su trenutno hospitalizovani nisu vakcinisani – naglasio je Dragić.

Po posljednjim podacima, prvom doze vakcine protiv novog virusa korona vakcinisano je oko 28 odsto stanovništva u Republici Srpskoj.

Srpskainfo