LAKTAŠI, O8. februara – Oni koji su bili svedoci pljački poslovnice „Rajfajzen“ banke u Dervišima kod Banjaluke prisustvovali su i nesvakidašnjoj sceni.

Foto: Arhiva / RAS Srbija

Naime, jedan od razbojnika se nabacivao radnici i govorio joj da je lepotica i lutka, te da je voli najviše na svetu.

Na suđenju osumnjičenima za krađu više od 2 miliona KM u Banjalučkom Okružnom sudu, svedok tužilaštva Damir Čivčija ispričao je da je 6. jula 2009. godine kada je opljačkana banka radio u agenciji „Alarm vest“ i da  je bio na obezbeđenju te poslovnice.

– Pričao sam sa kolegom kada se naglo ispred poslovnice zaustavio sivi „audi A8“ iz kojeg su izašla dva maskirana lica koja su zatim ušla u banku i rekla da je pljačka i da legnemo. Stisnio sam „panik taster“. Jedan je preskočio pult i krenuo da kupi novac, dok je drugi prišao meni i tražio da mu dam pištolj, međutim ja ga nisam imao – ispričao je Čivčija.

Rekao je da kasnije u poslovnicu ušao i treći razbojnik, ali da ih nije dobro video jer je ležao na podu.

-Nisu nam direktno pretili. Kada su krenuli izlaziti jedan od razbojnika je koleginici Saneli rekao „Nemoj se bojati lepotice, volim te najviše na svetu“ – ispričao je Čivčija.

Čivčija je i dodao da su bile kamere koje su snimile celu pljačku i kao i dolazak razbojnik.

Sanela Arbutina je potvrdila iste navode oko pljačke i dodala da su taj dan imali veliki novčani polog na račun i da ga je uplatila u sef.

– Bila sam šef smene i radnica iz „Oriona“ donela je ogromnu šestocifrenu količinu novca koju sam, posle potrebne procedure, položila u sef. Razbojnici su odneli novac sa šaltera, ali nisu dirali sef – istakla je Arbutinova.

Taj dan se u poslovnici našao i njen suprug Žarko Arubitna koji joj je doneo poklon, jer joj je bio rođendan.

Optužnica

Prema otpužnici Republičkog tužilaštva Siniša Straživuk, Jovica Karać, Miloš Mrđan, Tomislav Knežević, Željko Pavlović, Đorđe Ćulum i Aljoša Galić se sumnjiče za niz razbojništava u kojima su odneli skoro dva miliona maraka.

 

Blic