LAKTAŠI, 26.avgusta – Kada ostavite dijete u vrtiću na brizi “tetama čuvalicama”, ne očekujete da ćete kada dođete po dijete čuti nešto poput: ”Znate, trebali biste svoju kćer oblačiti u odjeću za djevojčice tako da ostala djeca lakše razaznaju da je riječ o curici.”

Prijedlog vaspitačica bio je da djevojčicu obuku u haljinicu ili da joj stave neku mašnu na glavu.

Upravo to dogodilo se Steveu Roldu i njegovoj supruzi, koji su na društvenoj mreži Reddit objavili fotografiju na kojoj je vidljivo kako su odreagovali na ovaj prijedlog. Djevojčici su na čelu zalijepili post-it papirić na kojem je bila nacrtana mašna.

beba

 

Foto: Steve Rold/via Reddit

Mnogi korisnici te društvene mreže oduševljeno su reagovali na domišljatost roditelja, no za portal Boring Panda, Steve Rold objasnio je da je na ovu ideju došla njegova supruga jer je, iako je prijedlog bio dobronamjeran, tek jedan od mnoštva takvih koje kao roditelji dobivaju od drugih te je odlučila napraviti korak više.

Korisnici Reddita u većini svojih komentara slažu se da djevojčice ne treba isključivo oblačiti u roza, a dječake u plavo. Ne treba braniti djevojčicama da se igraju s autićima jer su to igračke za “dječake” niti dječacima braniti “igračke za djevojčice” ili ih ultimativno odbijati oblačiti , primjerice, u nešto roza.

“Možda su u vrtiću samo pomislili da nam nije palo na pamet djevojčicu obući u nešto baš ženskasto pa su nam dali dobronamjerni savjet. Ne smatramo to nekim problemom, zapravo, taj vrtić ima odličan program za djecu, dosta vremena se igraju vani, na otvorenome, vaspitači su odlični i nemamo namjeru dijete premjestiti u drugi vrtić”, objasnio je Steve koji je na Redditu objavio fotografiju svoje djevojčice s post-itom na čelu.

 

24sata.hr