LAKTAŠI, 26. decembra – U toku je dugo zagovarana rekonstrukcija Društvenog doma u Novoj Topoli, za šta je najveći dio novca obezbijedila Vlada Srbije.

Rekonstrukcija-doma-u-Novoj-Topoli-foto-Milan-Pilipovic-e1545663529665

Na nekoliko hiljada kvadrata biće stvoreni uslovi za rad novotopolskih udruženja, sportskih klubova, okupljanje svih generacija.

– Poslovi koji su povjereni gradiškom preduzeću „Beton“, a ugovor potpisan prije dva mjeseca, odvijaju se prema planiranoj dinamici – navode u lokalnoj upravi u Gradiški.

Vrijednost investicije je 627.000 KM, od tog iznosa 500.000 KM je donacija Vlade Srbije, a ostatak je izdvojen iz budžeta opštine Gradiška.

Načelnik Gradiške Zoran Adžić kaže da je rok za završetak radova 90 dana, te da je u planu sanacija krova, znatnije proširenje objekta, vanjski i unutrašnji građevinski radovi, uređenje okoliša.

Projektom je planirana i sanacija svlačionica Fudbalskog kluba „Lijevče” koja su u sklopu ovog objekta. Adžić je naveo da je regulacionim planom Nove Topole planirano da ispred renoviranog Doma, čiji završetak je planiran do proljeća, bude izgrađen trg.

 

Ognjen Žmirić, poslanik u Narodnoj skupštini ističe veliku važnost navedenog objekta.

– Dom je bio u ruiniranom stanju, gotovo neupotrebljiv. Godinama smo pokušavali da obezbijedimo novac za njegovu obnovu, jer je to preka potreba ovog mjesta, na raskrsnici lijevčanskih puteva. Zalaganjem Milorada Dodika, bivšeg predsjednika RS i razumijevanjem Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, obezbijeđeno je pola miliona KM, a opština podržala i pomogla radove – naglasio je Žmirić.

On napominje prioritetne sadržaje koji će ovdje biti organizovani te dobre uslove za društveni rad. Među njima prednjače kulturno – umjetničko društvo „Petar Kočić”, fudbalski, kuglaški, šahovski i košarkaški klubovi, Lovačko udruženje „Lijevče”, Udruženje žena, omladine…

Značaj za cijelo Lijevče

Siniša Pauković, predsjednik Saveza mjesne zajednice Nova Topola kaže da će dom biti na usluzi i stanovnicima obližnjih sela u Lijevče polju, Bereka, Dušanova, Stare Topole, Rovina, Laminaca, Trošelja…

Foto: Milan Pilipovic/RAS Srbija

 

– Sva ova naselja gravitiraju Novoj Topoli, a njihov društveni život usmeren je ka centru ovog mjesta. Osim tri kilometra trotoara čija izgradnja je u toku, društveni dom je za nas od izuzetne važnosti I sa radošću čekamo njegov završetak – kaže Pauković.

 

Srpskainfo