BANJA LUKA, 5. jula – Avion sa prvim turistima iz Banja Luke za Antaliju poletio je danas sa aerodroma Mahovljani.
Riječ je o prvom, ljetnom čarter letu za Tursku u organizaciji turističke agencije “KonTiki”.
Da su građani Srpske željni odmora pokazuje i činjenica da je agencija ”KonTiki” morala da obezbjedi avion sa 174 mjesta, umjesto prvobitno planiran za 144 putnika.
Među putnicima koje smo zatekli na banjalučkom aerodromu su i Zora i Mehmed Džonlagić, koji kažu da su i do sada putovali posredstvim agencije ”KonTiki”, čija je organizacija putovanja svaki put bila odlična.
Zora i Mehmed Đonlagić 
“Zato se ni sada nismo nimalo dvoumili kome ćemo ukazati naše povjerenje. Putovali smo nekoliko puta i iz Beograda posredstvom ove agencije i bili smo prezadovoljni. Što se tiče korone, ne bojimo se, jer vjerujemo da će sve mjere biti preduzete na najvišem nivou”, kaže Zora Đonlagić.
Da su mjere preduzete na najvišem nivou, vidi se već prilikom ulaska na banjalučki aerodrom, gdje se na samom ulazu obavezno mjeri temperatura svakom putniku, dok se nošenje zaštitnih maski podrazumjeva.
Isto pravilo, kako je rečeno novinarima koji se nalaze na ovom putovanju, zahvaljujući agenciji “KonTiki”, važiće i tokom dvočasovnog leta za Antaliju.
Tamo će nam se pridružiti i putnici Agencije “KonTiki” iz Beograda, nakon čega slijede stroge procedure oko sprovođenja zaštitnih mjera putnika na tamošnjem aerodromu, a i u hotelima u kojima će se odsjesti.
Nena Breberina, reporter ”Glasa Laktaša”