LAKTAŠI.6.marta-  Republiku Srpsku, prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u naredna tri dana očekuje porast vodostaja rijeka, usljed jačeg naoblačenja koje će donijeti obilne kiše i olujni vjetar.
Zbog atmosferskih padavina vodostaj rijeka u Srpskoj je u porastu, pogotovo u gornjem toku Sane, Vrbasa i Plive, ali se očekuje da će se rast vodostaja zadržati u zoni redovne odbrane od poplava, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.
Vrbas
Noćas i sutra ujutro jače padavine zahvatiće zapadne i južne krajeve Republike Srpske, a tokom sutrašnjeg dana kiše će biti u većini predjela.

Sutra će tokom dana u Krajini i Hercegovini pasti 30 do 40 mililitara metara kiše po metru kvadratnom, a na istoku Republike Srpske oko 20 mililitara. Sredinom dana počeće da duva sjeverni vjetar koji će postepeno jačati sutra uveče. U noći ka srijedi i u srijedu ujutro vjetar će biti umjeren do jak uz udare od 40 do 60 kilometara na čas.

U Hercegovini i u višim predjelima na jugozapadu vjetar će biti mnogo jači uz udare od 80 do 90 kilometara na čas.

Padavina će biti i u srijedu, 8. marta, kada će kiša postepeno slabiti.

Republička uprava Civilne zaštite apeluje da javne institucije, kolektivi, pravna lica i građani u Republici Srpskoj, posebno u zoni većih i bujičnih vodotoka u okviru svoje odgovornosti obrate pažnju na mogućnost jakog vjetra i vodene tokove u njihovoj blizini i da imaju na umu bezbjednost i zaštitu ljudi i imovine od eventualnog izlivanja vode i naleta olujnog vjetra.