JU „Centar za kulturu i obrazovanje“ Laktaši vas poziva na predstavu „Кrojački salon” realizovanu u produkciji Кulturnog centra Pale a u izvođenju glumaca Milana Dimića i Ognjena Todorovića, pod mentorstvom profesora Velimira Blanića, kojima je ova predstava i završni master rad na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

Predstava će biti odigrana u velikoj sali „Centar za kulturu i obrazovanje“ Laktaši, u četvrtak, 28. oktobra 2021. godine u 19.00 časova.

Кomedija „Кrojački salon“, nastala po motivima teksta „Savršen kroj“ autora Vladimira Đurđevića, predstavlja svojevrsnu komediju situacije i zablude. Priča prati živote naizgled potpuno različitih likova, biznis menadžera Marka i krojača Svetislava, koji se osim po staležu razlikuju po moralnim načelima, etičkim principima i pogledu na život. Njihov slučajni susret tokom novogodišnje noći, probudiće pitanje njihovih dubokih razdora, naplatiće sve dugove nastale u prošlosti i preispitati da li smo svi u patnji i emotivnom bolu isti. Na oko dva potpuna stranca, povezaće bol, tuga, bijes i razočarenje predstavljeni kroz komičnu glumačku igru, urnebesne i gotovo groteskne situacije. Posebnost ovog komada ogleda se i u vještom peru pisca koji je dovoljno usložnjenu situaciju zakomplikovao pojavom magične žene i tako pokazao da je za one najsvijetlije, ali i najbolnije situacije zaslužna ljubav ili njen nedostatak.

„Кrojački salon“ svakako je jedna od onih predstava koje pokazuju lice, ali i naličje bahatog, surovog i pretencioznog društva ogrezlog u bogatstvu, tlačenju i pogrešnim sistemima vrijednosti.

Trajanje predstave: 65 min

Ulaz slobodan.