KOTOR VAROŠ, 14. jula – Tridesetogodišnji Dejan Jurić iz Obodnika, kod Kotor Varoša, nastradao je u subotu dok je uz pomoć struje pecao ribu ispod svoje kuće u rijeci Vrbanji, saznaju “Nezavisne”.

 20190714172517_548198

On je, kako su nam ispričali poznanici, oko podne, sa kumom pecao ribu uz pomoć električne energije na viru, odmah ispod kuće. U jednom momentu njegov kum se udaljio, a kada se nedugo potom vratio, zatekao je tijelo Jurića u koritu rijeke.

Na početku se sumnjalo da se tridesetogodišnjak okliznuo na kamen i udario glavom te da je tako nastradao.

Međutim, kako nezvanično saznajemo, sumnja se da ga je ipak usmrtila struja.

“To je zaista teška tragedija, jer je Dejan odrastao pored rijeke i nije moguće da se utopio, zato što je izvrstan plivač. Taj vir se bukvalno nalazi ispod njegove kuće, a baš u tom momentu ostao je sam”, ispričao nam je poznanik.

Dodaje da je ova tragedija šokirala mještane, a nastradali mladić radio je u fabrici obuće.

“Pred njim je bio život, a skoro se oženio, nema ni mjesec dana”, kaže naš sagovornik.

Kako nam je potvrđeno iz Policijske uprave Banjaluka, u subotu, u 12.55, prijavljeno im je da je dovezeno beživotno tijelo tridesetogodišnjaka u Dom zdravlja Kotor Varoš, koje je prethodno izvučeno iz rijeke Vrbanje na obalu u mjestu Obodnik.

“Izvršen je uviđaj na licu mjesta pronalaska beživotnog tijela. Obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a rad na utvrđivanju svih okolnosti nastupanja smrti je u toku”, naveli su iz Policijske uprave Banjaluka.

Ističu da, prema dosadašnjim informacijama, ništa ne upućuje na postojanje krivičnog djela.

Nezavisne