LAKTAŠI, 19. juna – Sudar dva automobila i kamiona na magistralnom putu Gradiška – Banjaluka. Povređen Ismir Cimirotić iz Zenice, suvozač iz kamiona koji je sleteo u kanal pored puta

 Kamion izleteo s kolovoza / Foto  O. M.

Kamion izleteo s kolovoza / Foto O. M.

ISMIR Cimirotić (41) iz Zenice povređen je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Rovinama kod Gradiške kada je došlo do sudara dva automobila i šlepera s prikolicom, koji je sleteo u kanal pored puta, ali se srećom nije prevrnuo.

U PU Gradiška navode da se nezgoda dogodila u nedelju oko 16.25 na magistralnom putu Banjaluka – Gradiška. U njoj su učestvovali “pežo 206” kojim je upravljao Dragan Dumović (30) iz Gradiške, njegov sugrađanin Stevo Karapetrović (55) sa “pasatom”, te kamion “iveko” za čijim volanom je bio Meho Žižo (66) iz Jelaha. Cimirotić je bio suvozač u kamionu i nakon nesreće mu je ukazana lekarska pomoć i pušten je na kućno lečenje.

Uviđajem je utvrđeno da je nesreću izazvao Dumović koji je “pežoom” delimično prešao u levu kolovoznu traku.

– Kamion i “pasat” išli su prema Gradišci, dok je “pežo” naišao iz suprotnog pravca. U jednom trenutku vozač “pežoa” je prešao u levu kolovoznu traku i udario u retrovizor “pasata”. Usled udara “pežo” se odbio, zarotirao na putu i ponovo prešao u levu traku i udario u rezervoar od kamiona – navode u policiji.

U toku je dokumentovanje slučaja i utvrđivanje odgovornosti vozača.

 

ZAVRŠIO U KANALU

OČEVICI kažu da je vozač kamiona pokušavao da izbegne udar, pa je bežao u svoju desnu stranu.

– Sve se desilo u par sekundi. Kamion je završio u kanalu i prava je sreća da se nije prevrnuo, čime je verovatno izbegnuta velika tragedija – kažu očevici nesreće.

 

Večernje novosti