Zbog izostanka Bojana Pavlovića na gol Borca u prvoj utakmici protiv Kluža staće najvjerovatnije Nikola Lakić. On i novajlija Nikola Ćetković su podijelili minutažu u pripremnoj utakmici protiv Mure u kojoj su crveno-plavi sačuvali mrežu i trijumfovali sa 1:0.

Uprotekloj sezoni 25-godišnji čuvar mreže je branio na pet premijerligaških mečeva, a na tri je sačuvao mrežu, kao i na jednoj od tri susreta u Kupu BiH. Vjeruje da zajedno sa saigračima može do dobrog rezultata u prvom meču 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv rumunskog šampiona.

– Kluž jeste favorizovan tim u ovom dvomeču, sigurno je da nam neće biti lako, ali isto tako potrudićemo se da i njima bude teško. Dobro smo svesni protiv kakve ekipe igramo, stručni štab radi na skeniranju protivnika i dobro ćemo se pripremiti za duel u Rumuniji gdje želimo da ostvarimo povoljan rezultat, kako bi u revanšu pred našim navijačima imali dobre šanse da prođemo u drugo pretkolo Lige šampiona. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe – poručio je Lakić.

Osim toga što će pokušati da ostanu u Evropi što je duže moguće Banjalučani će u predstojećoj sezoni ići na odbranu titule šampiona i osvajanje Kupa BiH.

– Trijumfom u protekloj sezoni smo sebi stvorili obavezu da i u narednoj idemo na prvo mjesto. Naravno, želimo da ljestvicu podignemo još više, protekle sezone nam je izmakla “dupla kruna, a svakako ćemo nastojati da do nje dođemo u narednoj – dodao je čuvar mreže crveno-plavih.

Lakić ističe da među golmanima Borca vlada zdrava atmosfera, a uz njega Pavlovića i Ćetkovića tu je još Luka Damjanović.

– Svi smo svjesni da će na gol stati onaj ko je u najboljoj formi. Naravno da je zdrava konkurencija preduslov da svi budemo još bolji, a atmosfera među nama je itekako dobra družimo se i van treninga. Dvojica mlađih sigurno mogu da nauče dosta toga pre svega od Pavlovića, a onda i od mene, ali i oni nama pomažu – istakao je Lakić.

Srpskainfo