Bijeli bik po imenu Joza, nakon punih 14 dana lutanja Slatinom i obližnjom šumom, konačno je juče lociran i uhvaćen.

Nakon što je Policijska stanica Slatina u istoimenom mjestu u Hrvatskoj, juče putem medija objavila saopštenje u kojem se pozivaju građani koji primete odbeglog bika, popularno nazvanog Joza, da odmah dojave njegovu lokaciju, započela je nova potraga za nesrećnim bikom, piše protal Radio Slatina.

Naime, bik je pobjegao iz kruga slatinske fabrike Mesoprerada, te je nakon šetnje samim središtem grada nastavio lutanje obližnjom šumom i po dijelovima Slatine, a prema dojavama građana juče je odlučio da šumu zamijeniti gradom te je ponovno viđen gotovo u samom centru Slatine, što je zbog njegovih popriličnih gabarita predstavljalo opasnost za građane upkos blagoj naravi ove svakim danom sve popularnije životinje.

Na inicijativu Grada Slatine, uz službenike Policijske stanice Slatina u akciju potrage za bikom juče su se uključila lovačka udruženja “Jelen” iz Nove Bukovice i “Vepar” iz Slatine, te je u koordinaciji s firmom “Mesoprerada” potraga urodila plodom, a bik je napokon uhvaćen.

Iz Mesoprerade su se nakon uspješno okončane potrage za bikom oglasili sa saopštenjem u kojem između ostaloga stoji:

FOTO: RADIO SLATINA/USTUPLJENE FOTOGRAFIJE
FOTO: RADIO SLATINA/USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

– Bik je nepovrijeđen, i iako pomalo umoran od lutanja, u dobrom stanju. Odmah je smješten na obližnju farmu u Lasićima, gdje je zbrinut i gdje mu je pružena sva potrebna njega, dok se ne odabere trajni udomitelj koji će se onda pobrinuti da bik živi dugo i srećno. Sa obzirom da je u ovih nekoliko dana broj zainteresovanih dosta narastao, trebamo svakako odabrati optimalnog udomitelja, te smjestiti bika negdje gdje će mu biti lijepo, ali i gdje će ga zainteresovani lokalci moći da posjećuju. Cilj nam je osigurati mu najljepše mjesto gdje će provesti bezbrižan ostatak svog života, za što se svakako sam izborio – rekao je predsednik Uprave Mesoprerade Slavko Mađarić, prenosi Blic.

On je dodao da se kompanija zahvaljuje svima koji su uzeli učešće u potrazi, ali i svima koji su se ponudili da udome ovog hrabrog bijelog bika – sada već legendu – za kojeg vjeruju da će ga slatinski kraj još dugo pamtiti.

Srpskainfo