Australijski vatrogasci nastavili su tradiciju fotografisanja, započetu 1993. godine, a ovaj put su pripremili šest novih izdanja kalendara za 2022. godinu. Novac od prodaje ponovo će se donirati u humanitarne svrhe zaštite životinja.

I dok će stranice kalendara da krase umiljate mačke, psi, konji i druge domaće životinje u društvu vatrogasaca, po prvi put, videćemo i letnje izdanje kalendara u kojem vatrogasci uživaju na plaži.

Zaštitno lice kalendara za 2022. godinu je vatrogasac Riki Smit.

Vatrogasci će, kao i svake godine, prihode od prodaje kalendara za 2022. predati poznatom američkom udruženju “Greater Good Charities” (zaduženo za unapređenje zdravstvenh uslova za ljude i ljubimce)

Deo novca od prodaje usmeriće se i u centre za zbrinjavanje napuštenih životinja Australije, ali i za očuvanje prirodnih staništa egzotičnih životinja te zemlje.

Otkako su počeli da prikupljaju donacije, ali i da se fotografišu, udruženje “Australijski kalendar vatrogasaca” prikupilo je preko 3.2 miliona dolara za dobrotvorne svrhe.

Pomogli su brojnim bolnicama, drugim udruženjima za zaštitu prava dece, ali i oporavku zemlje nakon razornih požara početkom 2020. godine.

Snimanja za sledeća izdanja kalendara počinju u martu svake godine, a traju oko 6 meseci.

Za priliku da budu na fotografiji kalendara, zgodni vatrogasci moraju da se takmiče međusobno, da bi na kraju, samo srećni dobitnici dobili priliku da se nađu u kalendaru.

B92