BEOGRAD, 26. SEPTEMBRA  – Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem danas u Beogradu razgovarao o budućoj saradnji Republike Srpske i Srbije, kao i da je Vučić opredeljen da pomaže Republiku Srpsku.

ab1-696x522

“Ta saradnja će se odvijati u formama kroz koje se i do sada odvijala, priznaje legalnu vlast koja je tamo i nema nameru da na drugi način utiče”, rekao je Čubrilović novinarima nakon sastanka sa Vučićem.

Čubrilović je naglasio da je saradnja Republike Srpske i Srbije “uvek bila na zavidnom nivou, ali nikada konkretnije nego poslednjih nekoliko godina”.

On je rekao da je Vučiću zahvalio za dosadašnju saradnju, istakavši da su razgovarali i o perspektivama i budućnosti te saradnje.

“I uvek je to predsjednik Srbije naglašavao – uz uvažavanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, poseban status Republike Srpske i sve ono što je Srbija do sada radila tim putem će se nastaviti”, rekao je Čubrilović.

Odgovarajući na pitanja novinara, Čubrilović je rekao da sa Vučićem nije razgovarao o stranom mešanju u izbore u BiH.

“Nismo o tom pitanju razgovarali i mogu samo da ponovim da to govori čovek koji ima najbolje informacije na ovom prostoru”, rekao je Čubrilović.

Čubrilović je prethodno danas sa predsjednikom Skupštine Srbije Majom Gojković potpisao Memorandum o formiranju Komisije za saradnju parlamenata Republike Srpske i Srbije.

 

republika-rs