LAKTAŠI, 24. jula – Nadamo se da ste do sada čuli koliko je krema za sunčanje važna za sveukupno zdravlje i izgled vaše kože. Svakodnevno nošenje kreme za sunčanje je ključni dio rutine njege kože, a bez nje izlažete osjetljivu kožu na licu nepotrebnoj šteti od izlaganja suncu.

bikini-620x350

Proverili smo u aopteci VIA PHARMACY zašto je potrebno koristiti kremu za sunčanje, a oni su nam izdvojili  pet najboljih prednosti upotrebe kreme za sunčanje:

1. Održava ten

Čak i korišćenje kreme za sunčanje na licu pomaže vam da održite vaš ten čak. Oštećenje od sunca je jedan od mnogih uzroka neujednačenih tonova kože, a dnevna krema za sunčanje pomaže u sprečavanju tih efekata.

2. Zaštita od sunca

Jedna od najočiglednijih i najznačajnijih prednosti kreme za sunčanje je da štiti vašu kožu od širokog spektra štetnih UV zraka. Krema za sunčanje zapravo minimizira prodiranje UV zraka u kožu i pokretanje različitih kožnih poremećaja. Čak i najmanji od opekotina od sunca mogu imati štetne efekte, pa je važno zaštititi vašu kožu.

 

3. Pomaže da se zaštiti od vidljivih znakova preranog starenja

Svi želimo mladalačku, blistavu i zdravu kožu. Ali preterano izlaganje sunčevoj svetlosti može povećati pojavu sitnih linija i bora. Drugim rečima, korišćenje kreme za sunčanje može pomoći u zaštiti od štetnih efekata preranog starenja ili starenja kože.

4. Smanjuje rizik od raka

Srećom, krema za sunčanje je veoma efikasna u smanjenju rizika od razvoja različitih vrsta raka kože, posebno melanoma. Poznato je da je ovaj tip raka kože izuzetno agresivan i da može ugroziti život žene, posebno one u dvadesetim godinama života. Međutim, morate svakodnevno nanositi kremu za sunčanje da biste videli kumulativnu zaštitu tokom dana i meseci.

5. Zdrava koža

U apotekama VIO PHARMACY  naglašavaju  svojim klijentima da je “koža zdravija kada se koristi krema za sunčanje.” Osnovni proteini u koži poput keratina zaštićeni su kada se nanosi krema za sunčanje. Ovi proteini su prvenstveno odgovorni za održavanje kože glatkom i zdravom kako po izgledu tako i po funkciji.

suncanje1

Dešava se i da klijenti i ne znaju mnogo o nošenju kreme za sunčanje. Mnogi se brinu da će losioni za zaštitu od sunca prouzrokovati njihovo izbijanje, da će im koža izgledati masno, a najgore od svega će mirisati na kremu za sunčanje ceo dan!

suncanje

Srećom, proizvodi za negu kože su prošli dug put i nećete morati svakodnevno nanositi staroškolsku kremu za sunčanje kako biste postigli velike koristi od svakodnevne upotrebe kreme za sunčanje. Tip proizvoda koji koristite zavisi od vremena koje planirate da provedete na suncu i aktivnosti koje ćete raditi, ali za naše potrebe, fokusiraćemo se na proizvode za zaštitu od sunca koji su najbolji za svakodnevnu upotrebu, a ne za dan na plaži.

Kako izabrati pravu kremu, ali i sve ostalo što vas zanima u vezi sa sunčanjem, možete provjeriti u apotekama VIO PHARMACY, koje se nalaze u Trnu, Lamincima, Dragočaju i Potkozarju.

Broj telefona na koji nas možete kontaktirati je 065 433 789.

 

apoteka apoteka

apoteka 3