LAKTAŠI, 20. februara  – Šest osoba uhapšeno je danas u Banjaluci u akciji “Market” a kako nezvanično saznajmo uhapšeni su Banjalučani Boris Grujić, Igor Zarić, Damjan Tepić i Aleksandar Lapčević, kao i Slaven Radinković iz Laktaša i Jovan Šuman iz Prnjavora.


Naime, službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u okviru pomenute akcije uhapsili šestorku koju terete da su počinili krivična djela organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

“Šest lica su lišena slobode prilikom primopredaje opojne droge i tom prilikom je oduzeto oko jedan kilogram opojne droge kokain, veća količina novca kojom je trebala biti isplaćena opojna droga i pištolj”, stoji u saopštenju MUP-a RS.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a RS pretreseno je više vozila i lokacija koje koriste osumnjičeni.

“Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po nadrebama Suda BiH”, navode iz MUP-a RS.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da je akcija hapšenja šest osoba u Banjaluci tokom primopredaje kokaina dugo i planski pripremana.

Istakao je da pripadnici resornog ministarstva mogu da se izbore sa najtežim oblicima kriminalitete.

“Moram istaći i jako dobru saradnju sa Tužilaštvom BiH i sudom. Jedino dobra saradnja Tužilaštva i policije može garantovati uspjeh kod teških oblika organizovanog kriminaliteta”, rekao je Karan novinarima dodajući da se ova akcija i dalje nastavlja.