GRADIŠKA, 27. januara – Detaljnim pregledom kamiona, koji su inspektori SIPA zaustavili u Gradiški, u petak u poslijepodnevnim časovima nađeno je još 250 kilograma skanka, pa je taj dan ukupno zaplijenjeno čak 600 kilograma ove droge, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

SIPA-droga-gradiska1-Foto-SIPA

Vrijednost ove zaplijene procjenjuje sa na oko 4 miliona maraka.

Podsjetimo, SIPA je u noći između četvrtka i petka na graničnom prelazu Gradiška zaustavila kamion privatne firme iz Bugojna, a koji je prema carinskim dekleracijama prevozio obuću iz BiH u Njemačku.

Međutim saradnjom sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom inspektori SIPA su imali informaciju da će se u ovom kamionu nalaziti veća količina skanka.

 

Pregledom kamiona u kutijama je prvo nađeno oko 350 kilograma ove droge.

Međutim, kako Srpskainfo saznaje, inspektori su tokom petka detaljno pregledali kompletan kamion, kao i svu robu koja se nalazila u njemu, te pronašli još 250 kilograma skanka.

Tom prilikom uhapšena su dva vozača kamiona, a oni su se tokom kriminalističke obrade branili ćutanjem.

– Ova akcija se nastavlja i dalje, a inspektori SIPA rade na tome kako bi utvrdili koje je konačno odredište bilo gdje je trebala biti prevezena droga, kao i to ko stoji iza ove pošiljke – rekao je izvor Srpskainfo.