LAKTAŠI, 04. decembra – Sedmogodišnji dječak koji ocjenjuje dječje igračke zaradio je 2018. na Jutjubu 22 miliona dolara, najviše od svih “jutjubera”, piše BBC.

djecak88

Časopis Forbs objavio je da je mali Rajan s kanala “Ryan Toys Review” premašio Džejka Pola za 440.000 evra.

Video snimke objavljuje gotovo svaki dan, a onaj u kojem reklamira veliko plavo jaje sa svojim licem od nedjelje je imao više od milion pregleda.

Na trećem mjestu je kanal “The Dude Perfect” sa zaradom od skoro 20 miliona evra, prenosi Forbs.

Kada ga je novinar ABC-a upitao zašto djeca vole njegove videe, Rajan je odgovorio:

– Jer sam zabavan i smiješan.

Otkako su kanal u martu 2015. otvorili njegovi roditelji, Rajanovi video snimci pregledani su gotovo 26 miliona puta, a prati ga 17,3 miliona ljudi.

U Forbsu kažu da samo jedan od skoro 22 miliona evra dolazi od oglasa koji se prikazuju priie videa, dok su ostali zarađeni od sponzorisanih postova.

“Walmart” je u avgustu počeo da prodaje liniju ekskluzivnih igračaka i odjeće “Rajanov svijet”, pa bi ti prihodi trebali iduće godine značajno da povećaju dječakovu zaradu.

Budući da je još maloljetan, 15 odsto njegovih prihoda ide na bankovni račun kojim će raspolagati kada postane punoljetan.

Njegova sestra bliznakinja takođe se pojavljuje u nekim videima na povezanom Jutjub kanalu “Ryan's Family Review”.

Danijel Midlton, igrač video igrice “Minecraft”, koji je predvodio listu 2017. sa 16,5 miliona dolara, pao je na 4. mjesto.

Dok je Džejk Pol skočio sa šestog na drugo mjesto, njegov brat Logan pao je na Forbsovoj listi na 10. poziciju sa skoro 14,5 miliona evra, što je ipak tri miliona više nego 2017.

(N1)


Novum
Novum
Novum
Novum