Foto: Jose Jacome/EPA

Muškarci sa juga Srbije, otkad je u Bugarskoj prostitucija legalizovana, sve češće organizovano odlaze u komšijsku zemlju kako bi koristili usluge lokalnih prodavačica ljubavi, koje su melem, kako tvrde Srbe od Niša do Vranja, ne samo za tijelo već i za džep.

Transexuals in Ecuador

Prema zvaničnim podacima, seksualno zadovoljstvo za novac u toj zemlji pruža oko 20.000 žena. Rade u prosjeku pet dana i za to vreme usluže oko 10 mušterija.

– Ako ste odlučili da imate seks s nogu, onda pripremite od sedam do 15 evra. Međutim, ako volite da se raskomotite u krevetu, cijene se kreću od 30 do čak 200 evra –kaže Miroslav L. (39) iz Niša.

Srbe željne maženja i paženja, odmah nakon što pređu granicu, na putu koji vodi do Sofije čekaju desetine prodavačica ljubavi.

Prema riječima Miroslava L. (39) iz Niša, sa Bugarkama ima i cjenkanja i ubjeđivanja, ali na kraju svi budu zadovoljni.

Sagovornik portala Alo ističe da on i njegovi prijatelji u zemlju ruža odlaze uglavnom vikendom sopstvenim autom kako bi zadovoljili svoje nagone, ali kaže da, pošto taj vid provoda postaje sve popularniji, posebno tokom vikenda, ima i turističkih agencija koje organizuju odlaske u Bugarsku, ali za sada to niko ne oglašava javno, već je sve to preporuka od usta do usta.

– Javna je tajna da čitav jug ide u Bugarsku zbog seksa. Ima tu i biznismena, koji unajmljuju njihove elitne prostitutke. Ne smijem ni da zamislim šta tek one rade u krevetu, kada su i ove jeftine prave bombe. Raspitivao sam se ja i o njima, ali one rade po satu. Bez 300 do 500 evra ne bih mogao da imam seks sa njima, što je više od moje mjesečne plate – kaže Miroslav i dodaje da su neki od njegovih „saboraca“ oženjeni, pa im seks-turizam, prema ličnom ubjeđenju, dođe kao poseban vid avanture i bjekstva od svakodnevice.

 

 

 

Njegov prijatelj Rajko Č. (46) ističe da najviše voli da se opusti u jednom od bordela, kojih u Bugarskoj ima na desetine. Ne krije da već nekoliko godina upravo u toj javnoj kući njegovi prijatelji i on slave rođendane, ali i Novu godinu.

 

– Bugarke su za nas terapija! Vole Srbe više nego bilo koje druge strance, ponekad nas usluže gratis! Kad dočekamo jutro zajedno, uvijek nam ostave neki suvenir – gaćice ili podvezice. Imaju svoj stil i zaista su specifične – kaže Rajko.

Ipak,  sagovornici zaključuju da uprkos tome što je u Bugarskoj prostitucija legalna, ta oblast i dalje nije potpuno regulisana, zbog čega je, kako navode, seks-turizam i dalje tabu. N. M.

Bugarske prostitutke nedjeljno zarade i do 3.000 evra

Kako piše bugarski list Trud, elitne prostitutke u velikim ljetovalištima zarade nedeljno i do 3.000 evra, dok njihove skromnije koleginice, koje rade na ulici, prema pisanju istog lista nedjeljno inkasiraju između 300 i 400 evra.

Paket „sve uključeno“ za 450 evra Bugarski mediji pišu da od seks-turizma veliku korist imaju i hoteli, kafići i turističke agencije. U principu, svi ćute, gnušaju se, ali na kraju zadovoljno trljaju ruke. Bar oni koji te usluge ne pružaju direktno.

– Naročito je popularan paket „sve uključeno“, pa za 450 evra mogu da se dobiju seksualno-turistički vodič, smještaj, hranu i oproštajni suvenir – naveli su izvori iz jedne agencije u Bugarskoj.

Marić: Bugarke su fatalne po Srbe

Psihijatar i seksolog Jovan Marić navodi da nije čudo što su Srbi poludjeli za bugarskim prostitutkama, jer nauka pokazuje da upravo sa tom nacijom imamo sličan genetski potencijal.

– Prije 15 godina, po Srbiji je bilo dosta ruskih, moldavskih, rumunskih i ukrajinskih prostitutki, a sada su popularne Bugarke. Iste su nam i strasti, ali i temperament. Osim toga, iako su u EU, Bugari nisu mnogo napredovali, pa su im cijene slične kao kod nas, što je i glavni razlog što naši ljudi odlaze tamo radi seks-turizma – kaže Marić.

 

Srpskainfo