BIJELJINA, 25. marta – U takmičenju Prve lige grupa Istok u sjedećoj odbojci između timova Odbojkaškog kluba invalida “Semberija” i OKI “Laktaši” iz Laktaša pobjedu je odnio bijeljinski tim, rezultatom 3:1.
Trener OKI “Semberija” Novo Trifunović rekao je da je sjedeća odbojka Republike Srpske podijeljena u dvije grupe – Istok i Zapad, po pet ekipa.

“Igra se 16 kola, a po završetku prvenstva, prve dvije ekipe iz Zapadne grupe se ukrštaju sa dvije ekipe iz grupe Istok. Do kraja prvenstva imamo još osam kola, kada idemo u finale plej ofa, jer smo na ova način, kao i zbog činjenice da smo drugi na tabeli, a OKI Laktaši treći, obezbijedili sebi to mjesto”, rekao je Trifunović.

On je napomenuo da sjedeća odbojka okuplja najteže invalide, uglavnom amputirce, dodajući da Savez sjedeće odbojke okuplja oko 300 registrovanih igrača.

“Ovo je najbolji put resocijalizacije, putem sporta to postižemo, manje posjećujemo doktore, vodimo zdrav život, na ovaj način se, naime, uključujemo u sve sfere života”, rekao je Trifunović.