LAKTAŠI, 29. avgusta – Učestale saobraćajne nezgode na seoskim putevima u lijevčanskim opštinama, s tragičnim posljedicama, povrijeđenim osobama i materijalnom štetom, upalile su alarm u ovom kraju.

SEOSKI PUTEVI OPASNI VIKENDOM I NOĆU Mještani ukazuju na lošu bezbjednost na lokalnim saobraćajnicama u Lijevču
Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Uviše srbačkih, gradiških i laktaških naselja mještani ukazuju na razmjere ove problematike.

Miodrag Manojlović iz Kozinaca podsjeća da je u ovom selu nedavno poginuo pješak, a prethodnih mjeseci bilo je i više povrijeđenih osoba. Uzrok je neodgovornost vozača motornih vozila, koji krše ključne propise, upravljaju neispravnim vozilima, bez registracije, ne poštuju ograničenja brzine i uslove na putu ili su pod uticajem alkohola.

– Policija i druge službe moraju hitno preduzeti mjere, kažnjavati bahate i neodgovorne vozače. Takvih je veoma mnogo. Svjedoci smo dramatične situacije na seoskim putevima, posebno vikendom i noću – izjavio je Manojlović za Srpskainfo.

On apeluje, u ime grupe građana iz Kozinaca, da se konačno izvrši revizija vertikalne i horizontalne signalizacije u njegovom mjestu, te da se poveća dionica pod rasvjetom.

U Policijskoj upravi Gradiška navode da stalnim akcijama na cijelom području, posebno vikendom, nastoje suzbiti lošu praksu na seoskim cestama, te različitim akcijama povećati bezbjednost na ovim putevima.

Srpskainfo