LAKTAŠI, 06. jula – Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, naveo je kako je nakon relaksiranje mjera, ipak došlo do opuštanja.

“Došlo je i do razmišljanja koja idu u pravcu ‘neće to da se desi meni, ne može meni da se desi’, a kada se radi o respiratornim virusima, koji se prenose na ovakav način, vrlo su eksplozivni i vrlo brzo se šire”, naveo je Šeranić.

“U posljednjih dvadesetak dana imali smo žarišta u Modriči, pa je bilo žarište Srbac i Kostajnica, pa smo imali Ljubinje, Bileću… Sad je to Bijeljina i Višegrad”, kaže Šeranić i dodaje da “fudbalskim žargonom rečeno – kada dobijete žuti karton, morate da se pazite da ne dobijete crveni i budete isključeni”.

Nema lijeka, nema vakcine – maska, dezinfekcija i distanca su način borbe

“Mi smo svi zajedno u fazi sa žutim kartonom, što znači da treba i dalje da se bavimo sa preventivnim mjerama, o kojima smo govorili mnogo puta. Nemajući lijeka, nemajući vakcine, maska nam je jedini način, uz pranje i dezinfekciju ruku i fizičku distancu, jedini način da se borimo protiv ovog virusa”, zaključuje Šeranić.

(ATV)

1 KOMENTAR

  1. Odakle tolika briga za obične smrtnike odjednem, zasto smo mi toliko vezni dali umrli od virusa ili bili čega drugog ‘njih’ boli briga.

Comments are closed.