LAKTAŠI, 02. marta – Misteriozni lopov kojeg žrtve pljački opisuju kao izrazito pedantnu osobu, provalio je u proteklih mesec dana u više porodičnih kuća na području Banjaluke i do danas nije otkriven i uhapšen, saznaje „EuroBlic“.

Foto: S Pasalic / RAS Srbija

Pljačke su učestale na području banjalučkog naselja Lazarevo, gde je i u krugu od nekoliko desetina metara opljačkano više kuća.

Istragama je utvrđeno da lopov prvo tipuje kuću, prati vlasnike i njihovo kretanje, a zatim krene u akciju.

Ono što ovoga lopova izdvaja u odnosu na ostale jesu svedočenja opljačkanih o njegovoj pedantnosti koja mu pomaže da vlasnici tek naknadno shvate da je njihova imovina bila na meti beskrupuloznog pljačkaša.

Na meti lopova bila je i porodična kuća Banjalučanke Jelene D.

– Pljačka se dogodila između 17 i 19 časova, a da je lopov bio u kući shvatila sam tek kasnije kada sam videla gotovo neprimetna oštećenja na jednom od prozora – ispričala je za „EuroBlic“ Banjalučanka Jelena.

Kaže da je u kritično vreme izašla iz porodične kuće kako bi odvezla dete na trening, te da je kuća bila prazna oko dva časa.

– Vratili smo se kući, uobičajeno parkirala auto u dvorište, ušla u kuću. Ništa nisam primetila, ali je ubrzo suprug nesvesno otkrio da nešto ipak, nije bilo na svom mestu – prisetila se Jelena D.

Kaže da je suprug u jednom trenutku upitao gde se nalazi kasica u kojoj se nalazila ušteđevina.

– Mislila sam da sam je negde sklonila, pa nisam ni davala tome neku preteranu važnost, računajući da je negde u kući. Zanimljivo je da sam baš toga dana u kasicu ubacila oko 20 evra. Ni na kraj pameti mi nije bilo da je neko bio u kući, tako vešto preturao po stvarima, ukrao novac i izašao – priča opljačkana Banjalučanka.

Kasica je ubrzo pronađena među igračkama, ali prazna. Ubrzo su supružnici utvrdili da novca nema ni u dečijoj kasici.

Da je nezvani gost bio u kući postalo je jasno kada je Jelena u sobi primetila da je otvoren prozor.

Pokušala ga je zatvoriti, a onda je priča o misterioznom nestanku novca dobila svoj epilog.

– Tek detaljnijim pregledom primetila sam da je prozor oštećen sa vanjske strane, odnosno da je bio nasilno otvoren. Kasnije sam primetila i da su stvari u ormaru pomerane, ali nikada ne bih rekla da je to učinio lopov, pa samo je još trebao da obriše prašinu u kući – ispričala je Jelena ne skrivajući iznenađenje načinom na koji je lopov opljačkao kuću.

Pedantan lopov

Banjalučanka Ana Đ. (62) jedina je koja je uspela uplašiti serijskog proalnika uhvatiši ga na delu tokom pljačke u kući.

Lopov je na kraju ipak uspeo da u rekordnom vremenu iskoči kroz prozor i pobegne, a vlasnica je primetila da su stvari koje je lopov pokupio u kući bile uredno složene na krevetu u spavaćoj sobi.

 

Blic