LAKTAŠI.13.aprila- Ako ste se juče zatekli u Laktašima, i čuli zvuk sirene za uzbunu, radi se o tome da je  Opština Laktaši dobila opremu za  uzbunjivanje u slučaju prirodnih katastrofa, i da su sirene simbolično puštene u rad.

FB_IMG_1492079966264
Zahvaljujući donatorskim projektima UNDP-a, predstavnicima 14 opština, sliva rijeke Vrbas, uručena je oprema za uzbunjivanje i komunikaciju u slučaju poplava i drugih prirodnih katastrofa.
Zamjenik načelnika opštine Laktaši Miroslav Kodžoman je potpisao primopredaju, a učešćem u ovom projektu opština je dobila dvije sirene, jednu mobilnu radio stanicu za automobil, jednu fiksnu i deset ručnih radio stanica.
Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, uz prisustvo predstavnika UNDP-a, direktora republičke civilne zaštite i brojnih medija je testirala opremu.
„Pustite signal za nadolazeću opasnost od poplava, pustite signal za nadolazeću opasnost od poplava“, simbolično se civilnoj zaštiti obratila ministarka posredstvom mobilne radio-stanice, nakon čega su se oglasile sirene.
Golićeva je ovom prilikom izrazila zadovoljstvo zbog dobre saradnje ministarstva i UNDP-a na mnogim projektima, podsjećajući da je ministarstvo nedavno hidrometeorolokim zavodima poklonilo hidrometeorološke, hidrološke i padavinske stanice vrijednosti blizu 570 hiljada maraka.