epaselect epa09396244 Hansle Parchment of Jamaica celebrates after winning the Men's 110m Hurdles final during the Athletics events of the Tokyo 2020 Olympic Games at the Olympic Stadium in Tokyo, Japan, 05 August 2021.

Srpkinja Tijana Stojković, jedan od volontera sa Olimpijskih igara, pomogla je Jamajčaninu Hansle Parčment da osvoji zlato u disciplini 110 m sa preponama.

Međutim malo je nedostajalo da sjajni atletičar uopšte ne nastupi u finalu. Tridesetjednogodišnji atletičar je na dan finala ušao u pogrešan autobus i shvatio da postoji šansa da zbog ove greške propusti najveću trku u svom životu.

Hansle je počeo da paniči, pa mu je u pomoć uskočila Tijana Stojković koja mu je dala novac za taksi kako bi stigao na finalnu trku. Stigao je na vrijeme i osvojio zlatnu medalju.

Poslije toga je pronašao Tijanu i zahvalio joj se na pomoći. Dva dana poslije trke je okačio i video na društvene mreže, pa je to kasnije šerovao i jamajčanski premijer Endru Holnes.

– Tijana je imala ključnu ulogu u osvajanju medalje. Sve se to dogodilo zato što mi je pomogla – rekao je Hensle Parčment.

Tijana je od vlade Jamajke dobila zvaničan poziv da dođe u njihovu zemlju kao gost, a ne zna se da li je prihvatila poziv ili nije. Za sada, zna se da je od Hanslea dobila majicu i da su se fotografisali.