BARI, 17. septembra  – Srbija je ostvarila i treću pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Bariju. Odbojkaši su savladali Australiju sa 3:1, po setovima 25:20, 21:25, 25:17 i 25:19.

Marko-Ivovic

Ono što ohrabruje je činjenica da je Srbija za razliku od mečeva protiv Kameruna i Tunisa odigrala puno bolje. Servis je bio uspješniji, blok je dobro funkcionisao a igra je bila raznovrsna.

Prvi set je bio izjednačen do 15:15. Odličan servis Podraščanina donio je prednost „orlovima“, a zatim je nastavio Ivović. Pronalazio je „rupe“ u bloku Australije i doveo Srbiju do osvajanja prvog seta 25:20.

Australija je uspjela da iskoristi pad koncentracije ekipe Nikole Grbića da izjednači. Pri vođstvu 18:17, odbojkaši Srbije nisu uspjeli da pronađu rješenje za srednjeg blokera Mouta. „Kenguri“ prave preokret i osvajaju drugi set 25:21.

 

 

Gubitak seta samo je motivisao „orlove“. Sjajno su zaigrali u trećem periodu i bukvalno nisu rivalu dozvolili bilo kakvu šansu. Sjajni servisi (tri asa) i odličan blok donijeli su novo vođstvo nakon što su osvojili treći set 25:17.

Nastavila je Srbija u istom ritmu. Do prvog tehničkog tajm-auta su stekli prednost a zatim su na drugom imali maksimalnih plus sedam (16:9). Predah je dobro došao Australiji koja je zbila redove i vezala četiri poena te smanjila na 13:16. Grbić uzima tajm-aut koji donosi rezultat jer nakon njega”orlovi” prekidaju seriju rivala i osvajaju dva značajna poena. Nakon toga privode meč kraju 25:19.

U posljednjem kolu prve faze Srbija igra protiv Rusije.

 

Srpskainfo