TBBTOYS.COM.

Jedan od najmanje shvaćenih trendova u istoriji modnih dodataka sigurno su plastčne dudice Žene koje su odrasle u 90-ima znaju koliko su bile multifunkcionalne – nosile smo ih oko vrata, kao privjeske na naušnicama, ruksacima… Povratkom jarkog plastičnog nakita na velika vrata, sada neki strahuju da ćemo ponovo viđati i dudice.

Plastični nakit vraća se na velika vrata, a vjerujemo kako će ga posebno uspješno znati kombinovati generacije odrasle u 90-ima. Naime, nije bilo onoga ko tada nije nosio predimenzionirano prstenje, naušnice i ogrlice s plastičnim detaljima jarkih boja. Među njima posebno su se isticale plastične dudice koje smo vješali svuda – oko vrata, na ruksake, pernice, ključeve…Bilo je to vrijeme kada još nismo ni izabrali najdražu ‘Spajsicu’ i nosili smo gumice za kosu omotane plišom.

No, otkako smo na nekim najvećim zvijezdama imali prilike vidjeti plastične komade nakita koji se, osim preko internetskih servisa, sada mogu kupovati u high street radnjama, mnogi se zapravo pribojavaju i povratka plastičnih dudica. Iako će se mnoge raznježiti ili razdragati kada se sjete ovih modnih dodataka većina se zgraža nad ovim plastičnim trendom i zapravo ne može shvatiti kako je dosegao toliku slavu.

Ove igračke iz 90-ih sada vrijede hrpu novaca, pogledaj krije li se neko blago i u tvojoj ostavi Misterij svjetske popularnosti ovih dudica do danas ostao nedokučiv, ali neki ih, na primjer u Americi, povezuju s formiranjem rave scene 90-ih. Dudice su bile znak pripadnosti cool subkulturi, a smatra se kako su neki hipster izvlačeći stare fotografije ravera poželjeli kopirati ovo izdanje.  Mnoge od nas ih još imaju zabačene u uglovima ladica ili u svojim škrinjicama s uspomenama.  I dok će s toplijim vremenom mnoge djevojke ulicama prošetati svoje otkačene plastične nakite pitamo se hoćemo li uočiti i pokoju retro plastičnu dudicu?

Izvor: 24sata.hr