LAKTAŠI, 20. februara – Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki izbacio je iz tima defanzivca Anderlehta Ognjena Vranješa.
Ognjen Vranješ (foto: http://pressrs.ba/) -

Ognjen Vranješ (foto: http://pressrs.ba/)

Vranješ je posljednjih nekoliko godina na udaru najvatrenijih navijača BiH, “Bh. Fanatikosa”, prije svega zbog tetoviranja mape Republike Srpske i četničkog vojvode Momčila Đujića.

On je kasnije prekrio te tetovaže, ali je nastavio sa kontroverznim ponašanjem, da bi kap koja je prelila čašu bila je nedavna afera sa srpskom pjevačicom Јelenom Karleušom, suprugom bivšeg reprezentativca Srbije Duška Tošića.

– Sam je sebe diskvalifikovao iz reprezentacije. Reprezentativac jedne zemlje, tako i BiH, mora se dokazivati na terenu i van njega. Žao mi je, ali tako je. I Savez je reagovao i osudio njegove postupke prije izvjesnog vremena. Vranješ je ušao u sukob s navijačima, tetovaža, afere… Ne, to tako ne ide. Svi moramo biti u službi reprezentacije, podređeni cilju, plasmanu na Evropsko prvenstvo. Nikakvi ni najmanji problemi u i oko ekipe nam ne trebaju – istakao je Prosinečki.

Vranješ je za reprezentaciju BiH debitovao 2010. godine, a ukupno je nastupio 38 puta. Poslednji put je član “Zmajeva” bio na meču sa Austrijom u Ligi nacija 15. novembra prošle godine.

Ovaj Banjalučanin je ponikao u Borcu, a 2009-2011. je bio član Crvene zvezde, ali je nastupio samo četiri puta za “crveno-bijele”.

– Istina, imaćemo problema zbog ovoga. Vranješ je igrao veoma dobro u proteklom periodu i moraćemo tražiti rješenje na poziciji desnog beka. Nadam se da ćemo uspjeti što prije naći adekvatnu zamjenu na toj poziciji, tj. da će igrači koji bi mogli konkurisati na toj poziciji biti u takmičarskoj formi – dodao je selektor BiH.

Kasnije je igrao za Krasnodar i Spartak u Rusiji, Elazigsport i Gazijantem u Turskoj, španskih Sporting Hihon, opet se vratio u Rusiju u redove Tomska, potom je bio član grčkog AEK iz kojeg je ljetos prešao u Anderleht za tri miliona evra.

 

Glas Srpske