Kanada je na nogama nakon što su pre nekoliko dana u javnost isplivali snimci grupe građevinskih radnika iz Toronta koji su napravili žurku sa striptizetom. Radnici su, po svoj prilici, srpskog porekla.

Fotografije su prvo počele da cirkulišu Tviterom, a onda je isplivalo i nekoliko snimaka na kojima se vide radnici koji radnicu grle, ljube i polivaju votkom.

Sve se, prema pisanju kanadskih medija, odigralo devetog aprila. Radnici, pored skandalozne zabave, uz to ne poštuju ni propisane protivepidemijske mere. O svemu se piše i na Redditu, pa jedan komentator kaže sledeće:

“Srpska zajednica bruji o ovome – u opticaju je 15-minutni video gde se vide uglavnom stariji ljudi koji su “slavili” odlazak u penziju ortaka, uz treštanje srpskih narodnjaka, rakije i opšte vatačine plaćene striperke – sve bez distance i maski što je za razliku od Srbije, u Kanadi big No-No. Navodno svi učesnici su Srbi, što se lako utvrdi kada se čuje ton snimka. Epilog ove nesrećne avanture je da su tih sedam-osam srpskih porodica traumatično pogođene; podneti su zahtevi za razvod brakova, dečko (jedini ispod pedeset godina u društvu) koji je snimao i negde postavio je u komi nakon debelih batina. Privatna firma je izgubila milionske ugovore, svi zaposleni dobili otkaze i šta jos ne. Tragičan ishod jedne neverovatne gluposti – kaže komentator.

Sve se dogodilo na građevinskom zemljištu Mattamy Homes, a radnici su iz firme Nelmar Drywall.

Na snimcima koji imaju ton jasno se čuje muzika, kao i povici “opa”, a ovim povodom oglasili su se svi. Mattamy Homes u zvaničnoj izjavi kaže da nisu znali da se ovakva žurka održava, ali su i potvrdili da je firma Nelmar Drywall otpustila sve radnike koji su u ovome učestvovali.

Rezidencijalni građevinski savet Ontarija (The Residential Construction Council of Ontario) dao je izjavu u kojoj kažu da je situacija “odvratna” posebno zato što učvršćuje stereotip da su “radnici na građevini mizogini“. Ontario se trenutno bori i sa ogromnim porastom inficiranih korona virusom, a industrija građevina bila je unekoliko pošteđena restrikcija, za razliku od ugostitelja, te su svrstani u esencijalne radnike. Međutim, pitanje je kako će se ovaj slučaj odraziti na njihove povlastice.

Zenablic.rs