DOBOJ, 13. novembra – Šporet na drva, frižider, kuhinjske elemente, dušeke, posteljinu, pa čak i dva taburea odnijeli su razbojnici iz kuće u mjestu Šešlije, kod Doboja, u kojoj trenutno niko ne živi.

20181112180623_507703

Pljačku je Policijskoj stanici Doboj 1 proteklog vikenda prijavio zet korisnice kuće, a ista se, prema njegovim pretpostavkama, dogodila u prethodnih pet dana, tokom kojih kuća nije bila pod nadzorom.

“U kući je živjela Anica, ali ona nije vlasnica, nego joj je vlasnik koji živi u inostranstvu dozvolio da tu privremeno boravi. Nakon njene smrti kuću je obilazio njen dvadesetpetogodišnji zet, muž njene kćerke, koji žive u Trnjanima”, pričaju mještani.

Oni dodaju da je zet i otkrio da je kuća opljačkana.

“Razbojnici su obili bravu na ulaznim vratima kuće i iz nje odnijeli sve što im se učinilo vrijednim. Nevjerovatno je da im nije bilo teško da nose onako težak šporet na drva alfa ili frižider, a šta tek reći za kuhinjske elemente ili dušeke? Nemoguće je da to jedan ili dva čovjeka iznesu”, priča naš izvor.

Mještani Šešlija nisu primijetili ništa neobično zato što se kuća koja je bila na meti pljačkaša nalazi u dijelu naselja gdje su uglavnom kuće povratnika Hrvata, u blizini su magistralnog puta M17, ali su, iako obnovljene, mahom nenaseljene i njihovi vlasnici većinom žive u inostranstvu. Za odlazak u pljačku, kažu mještani, bilo je potrebno veće prevozno sredstvo, traktor sa prikolicom ili auto sa prikolicom, u koje bi se smjestio plijen, koji je prilično težak, ali i kabast.

“Moguće je da to nisu odjednom sve odvezli. S obzirom na to da u kući niko ne živi, a obilaze je samo povremeno, moguće je da su danima odvozili jedno po jedno. Morali su znati da je kuća neobezbijeđena, pa im je bilo lakše ići po plijen. Neko se sada bukvalno skućio s obzirom na ono što je opljačkano”, priča naš izvor.

U dobojskoj policiji navode da im je u nedjelju prijavljeno da je u prethodnih pet dana izvršena provala u kuću u kojoj niko ne boravi, a iz koje su otuđeni predmeti za kućnu upotrebu. U toku je potraga za razbojnicima koji su počinili krivično djelo teška krađa.

 

Nezavisne