LAKTAŠI, 01. juna – Slatina je danas ugostila 90 izlagača jagode, koji su, mahom sa teritorije opštine Laktaši, imali šta da pokažu.

Dan jagode4

 

Održan je sedamnaesti po redu “Dan jagode” Slatina, gdje su  prisutni  imali priliku da se uvjere u slatkoću slatinske jagode.

 

Dan jagode

 

“Ovu manifestaciju organizuje opština Laktaši u saradnji sa Udruženjem poljoprivrednih proizvođača opštine Laktaši, i sam koncept zamišljen je dvojako. S jedne strane, edukativni karakter očituje se kroz stručno predavanje za poljoprivrednike koji se bave uzgojem jagode, a sa druge strane, tu je kulturno-zabavni program za sve posjetioce “, kaže za “Glas Laktaša” Darko Adžaip, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Laktaši.

 

Dan jagode8

Dan je obilježilo  druženje uz hranu, piće i muziku, proglašenje najboljih literalnih i likovnih radova, proglašenje najuspješnijeg proizvođača jagoda i bogat kulturno umjetnički program.

Dan jagode1

Načelnik opštine, Ranko Karapetrović čestitao je izlagačima, ali nije krio ni razočarenje zbog klimatskih uslova, koji su kako kaže, ove godine glavni krivac za visoku cijenu jagode i probleme sa kojima se uzgajivači nose. Izrazio je nadu da će sledeća godina biti bolja, i da ćemo imati još bolju i kvalitetniju jagodu, nego do sad.

Dan jagode3

 

Dan jagode 10

Nagrade za najuspješnijeg proizvođača jagoda pripale su Darku Škoriću iz Aleksandrovca, Radovanu Saviću iz Milosavaca i Radenku Babiću iz Slatine.

Dan jagode 6

Dan jagode2

Dan jagode9

Nagrade za najbolje literarne radove pripale su Zvjezdani Ćetojević, Danijelu Varnici i Eleni Pandža, a pored literarnih radova nagrađeni su i školska odjeljenja za najbolje maske i igrokaze.

Dan jagode7

Dan jagode5