LAKTAŠI, 17. juna – Elegantni, pomalo važni, doterani, u posebno odabranim toaletama, učenici Javne ustanove Osnovna škola  „Holandija“ iz  Slatine,  okupili su se da zajedno proslave jedno posebno veče -Matursko veče.

???????????????????????????????

Prisutnim učenicima i roditeljima prigodnom besedom se obratio se  Novislav Tepić, direktor Osnovne škole  “Holandija”:

„Večeras se opraštamo od jedne divne i sjajne generacije, dobrih sportista, dobrih matematičara, pisaca i pesnika, i dobrih fizičara. Rezultati koji su ostali iza njih, treba da služe samo za cilj i primer učenicima koji dolaze. Želimo vam pre svega dobrog zdravlja, mladosti-radosti i veselja u životu. Postavite sebi dostižane ciljeve, a kada ih dostignete, postavite nove i više. Nikada nemojte postaviti previsoke ciljeve jer ćete se spotaknuti o iste i nećete ih dostići. Želim da postanete čestiti i pošteni ljudi, domaćini i dobre domaćice, bez obzira koju školu završili i kakvim pozivom se bavili u budućnosti. Imate bezbroj mogućnosti a nadam se da ćete izabrati one najbolje.“

???????????????????????????????

Kao i svake Maturske veče pa tako i ove, proglašeni su najbolji među jednakima, a čast da ponese titulu “Učenika generacije” pripala je Tini Savić učenici IX4.

Tina

„Nagrada za učenika generacije mi znači jako puno, i drago mi je da sam uspela da ostvarim svoj cilj kroz ovo devetogodišnje školovanje, kao i za moje roditelje koji su izuzetno ponosni na ovaj moj uspeh. Sva osećanja su pomešana ima i tuge i sreće. Srećni jer završavamo školu a opet tužni jer je došao kraj prelepom druženju“, kaže Tina vidno uzbuđena.

???????????????????????????????

Nikolina Đukić IX2, z a”Glas Laktaša” kaže:  “Večeras smo se okupili da stavimo tačku na naše devetogoišnje školovanje. Kada pogledamo posle svega zaista lepo svih ovih godina a najlepše je ipak bilo u devetom razredu kada smo svi provodili vreme zajedno. Bilo je tu i pesme, igre, zagrljaja, naravno i po neka suza. Prošli smo kroz sve.”

???????????????????????????????

“Večeras proslavljamo završetak osnovne škole-Matursko Veče. Ovo je najlepši period u mom životu i ovo veče je za mene lično baš značajno jer, ko zna kad ćemo se opet svi zajedno sresti”, riječi su Vinka  Rolih iz  IX4.

???????????????????????????????

Marija Lazić IX1 : “Teško je i ne moguće izdvojiti neke detalje i najlepši trenutke, jer je ovih devet godina zaista nezaboravno. Bilo je zaista puno trenutaka, ali opet ne možemo zaboraviti ekskurziju, pa i ovo večeras jer nam zaista puno znači i da će nam ostati u lepom sećanju jer je ovo poslednji veče kada smo svi zajedno”

Za Glas Laktaša: Danijel Glišić