LAKTAŠI, 07. februara – Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH u tri odvojene akcije oduzeli su raznu robu u vrednosti 207.000 KM.

Foto: UIO BiH / RAS Srbija

Službena lica Grupe za sprečavanje krijumčarenja RC Sarajevo, izvršila je i presretanje i pregled vozila koje se kretalo na putnoj komunikaciji Zenica – Sarajevo a za koje je postojala informacija da se tako rastura roba koja je prokrijumčarena u BiH. Tom prilikom pronađena je i privremeno oduzeta veća količina namaza „Nutella“ bez dokumentacije o poreklu u ukupnoj vrednosti od 4000 KM. Protiv počinioca prekršaja biće podnesena prijava pred nadležnim sudom, navodi se u saopštenju UIO BiH.

Provodeći pojačane mere na poslovima sprečavanja krijumčarenja preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo izvršena je kontrola prtljaga turskog državljanina inicijala E.E. Tom prilikom pronađena je i zapljenjena veća količina lekova za lečenje narkotičke zavisnosti u ukupnoj vrednosti 28.000 KM. Pronađena roba je privremeno oduzeta, a E. E. je procesuiran u skraćenom postupku pred nadležnim Opštinskom sudu u Sarajevu obzirom da je reč o nerezidentu.

Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, biće podneseni zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka i jedne krivične prijave.

 

Blic