Beba koju je, kako se sumnja, baba ubacila u kesu, a potom bacila u kontejner u naselju Rojkovac u Obrenovcu, i dalje je u Institutu za neonatologiju i prati se njeno stanje, saznaje Blic.

Beba se i dalje liječi kod nas, prati se njeno stanje svakog dana – rekli su iz ove zdravrstvene ustanove za Blic.

Prema saznanjima, nakon što što je zbog sumnje da je pokušala teško ubistvo bebe, uhapšena Branka P. (61), saslušana je i njena kćerka, majka bebe Mija P. (23).

Branka P. je na saslušanju iznijela odbranu i ispričala je šta se kobne noći dešavalo, mađutim s obzirom da se radi o djetetu, nadležno tužilaštvo više informacija nije moglo da otkrije za javnost.

Nakon saslušanja babe, saslušana je i majka bebe. Kako saznajemo, u ovom postupku sada slijede vještačenja, a potom će se odlučivati ko još treba da bude saslušana.

Podsjetimo, javnost je ostala duboko potresena kada je otkriveno da je prošle nedjelje, nakon porođaja u porodičnom stanu u naselju Rojkovac u Obrenovcu, beba bačena u kontejner. Ko je tačno policiji prijavio slučaj, za sada nije poznato, ali policija i Hitna pomoć ubrzo su se uputile na lice mjesta kako bi zbrinuli porodilju, pronašli bebu i uhapsili odgovorne za ovaj monstruozan čin.

Porodilja, Milja P. (23) je obilno krvarila, te je ekipa Hitna pomoći, nju i njenu majku hitno prevezla u bolnicu. Policija i dio ekipe druge Hitne pomoći pretraživali su kontejnere u potrazi za bebom. Radnik Hitne službe iz kontejnera, u kom je rečeno da se nalazi beba, izvadio je sve kese sa smećem i na dnu su ostale još četiri. Mlada policajka iz Obrenovca počela je da opipava kese kako bi pronašla novorođenče i kada je dodirnula jednu od kesa iz nje se osjetio trzaj. Odmah su izvukli kesu, koja nije bila jako vezana, i bebu, koja je davala znake života, sanitetom Hitne pomoći prevezli u bolnicu, gdje se i dalje nalazi.

U međuvremenu je, suprug uhapšene Branke i otac porodilje došao kući s posla. Kako je ispričao za medije, nije znao da mu je kćerka trudna, niti da se porodila, a u stanu je zatekao jeziv prizor – krv je bila na sve strane.

Porodica je bila šokirana informacijom da je Branka P. bacila bebu u kontejner, i članovi porodice su za medije govorili da je to “nemoguće”, međutim, Branki je nakon saslušanja odeđen pritvor i protiv nje je podnesena krivična prijava za pokušaj teškog ubistva unučeta.

Srpskainfo