BANJALUKA, 09. novembra – Siniša Straživuk izjavio je u Okružnom sudu u Banjaluci da se udvarao sudiji Snježani Kudrić, ali u porukama se vidi da je i prijetio da će ubiti i nju i njenu kćerku.

Sinisa-Strazivuk

Kudrićeva je predsjednica sudskog vijeća u predmetu „Trezor“, gdje je Straživuk prvoosumnjičeni za milionske pljačke. U jednoj od poruka koje poslao sudiji Kudrić, Straživuk je napisao „Gdje si ljubavi, čekam te“, a nakon ove poruke uslijedila je ona koja je bila prijeteća.

On je tako u drugoj poruci Kudrićevoj napisao: „Šta je, frka, prepala si se? Sve znam, gdje ti radi kćerka, a onim s logordom daću devetku. Sve ću vas pobiti.“

Ove poruke juče je u Okružnom sudu u Banjaluci pročitao Republički tužilac Slobodan Ćelić, koji je zatražio da se Straživuku odredi jednomjesečni pritvor zbog napada na sudiju i javnog tužioca.

Prema njegovim riječima, ove poruke, ali i drugi dokazi, ukazuju na da to da je Straživuk počinio djela za koje ga sumnjiče.

– Prilikom hapšenja kod njega u autu je pronađena bejzbol palica, a u džepu čakija. Takođe, pronađeno je i više mobilnih telefona – rekao je Ćelić.

Istakao je da je pritvor zatražio zbog bojazni da bi osumnjčeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke ili saučesnike, ili ponoviti krivično djelo.

 

Istragom je uvrđeno da je Straživuk sudiji Kudrić slao poruke 3. novembra od 15 do 22 časa, a iz prepiske se moglo vidjeti da je znao gdje živi i gdje joj radi kćerka.

Straživuk je juče u sudu istakao da se udvarao sudiji i da je sve bila šala, te da joj nije prijetio.

– Sve ovo je shvaćeno drugačije i nije bilo nikakve prijetnje. Čak me je u jednoj poruci pitala „Da li je ovo udvaranje ili prijetnja“, a odgovorio sam da je udvaranje. Nemam saučesnike u ovome, a sve sam slao sa svog telefona – kaže Straživuk.

Njegov advokat Nikola Tomašević je istakao da ne postoje osnovi sumnje da je njegov branjenik počinio djelo za koje se tereti.

– Tvrdnja da je on to uradio zasniva se samo na prijave sudije. Iz iskaza osumnjičenog i sadržaja samih poruka može se zaključiti da se radi o udvaranju, a ne prijetnji. Osim toga, i druga strana je odgovarala na poruke, a njih je tužilac izgleda zanemario – rekao je Tomašević.

Straživuku je juče određen jednomjesečni pritvor.

 

Srpskainfo