GRADAČAC, 03. novembra – Izraz “televisa presenta” na početku i kraju svake meksičke ili španske sapunice koje su nekad bile izuzetno popularne na ovim prostorima i danas je omiljen nakon što se neka sapunica počne ostvarivati u realnom životu.

mlada1

“Televisa presenta”

Taj izraz koristi se i u najnovijoj priči iz Gradačca kada je dan ljubavi i veselja zaključen brakom, a već oko ponoći svađom i odlaskom mlade s vlastitog vjenčanja te dan kasnije angažovanjem advokata, zahtjevom za razvod, tužbama za klevetu…, piše Večernji.ba.

Sapunicu su dvoje mladih nastavili na Fejsbuku pa je Elda objavila pjesmu srbijanske folk pjevačice Katarine Grujić čiji “srceparajući” stihovi glase:

“Šta li sam na tebi to vidjela?

Jedno đubre obično sve do zvijezda dizala,

pa sada žmurim sa drugima ja

jer ne mogu da vjerujem više svojim očima.”

Pjesma takođe poručuje da izabranik nije bio zanimljiv, lijep, hladan i nedodirljiv, ali “u sitne se sate krupne greške naprave”, a iz tih “očito krupnih grešaka”, na koje aludira ova mlada žena iz Odžaka, rodiće se dijete.

 

Za razliku od Elde, koja je kroz stihove opisala svoje stanje, a zatim i odmah ugasila svoj Fejsbuk profil nakon što su počele uvrede na njen račun, njen bivši izabranik Edin iz Gradačca ohrabrivao se citatima:

“Ne poginji glavu nikad.

Najteže borbe Bog daje svojim

najizdržljivijim borcima – poručio je Edin sam sebi.

Takođe, netom nakon razvoda promijenio je i fotografiju profila na ovoj društvenoj mreži, tako da ovog puta pozira sam bez žene kojoj se prije nekoliko dana zakleo na ljubav do kraja života, a onda je sve završilo.

Bilo kako bilo, jasno je da će ova priča imati još pokoji nastavak s obzirom na to da kreće brakorazvodna parnica, ali i tužba za klevetu koju je žena najavila jednodnevnom mužu.

U zapadnoj Hercegovini ovih dana analizira se iznos s obzirom na pisanja pojedinih medija da je bilo oko 400 svatova u salonu “Orhideja”. U najgorem slučaju, da su svi davali minimalnih 100 KM kao dar, bilo bi prikupljeno 40 hiljada KM, a kad se uzme u obzir porodica, kumovi i bliski prijatelji, dolazi se do puno većeg iznosa.

(Večernji.ba)