LAKTAŠI, 14. juna – Protivgradna preventiva Republike Srpske saopštila je da je juče na širem branjenom području ispaljeno 66 protivgradnih raketa.

 kisa-pljuskovi

U saopštenju se navodi da je od 14.25 do 18.21 čas dejstvovalo 45 protivgradnih stanica.

Na teritoriji Banjaluke sa osam stanica ispaljeno je 14 raketa, u Prijedoru sa sedam stanica ispaljeno je 10 raketa, u opštini Laktaši sa tri stanice tri rakete, u Gradiški je sa osam stanica ispaljeno 11 raketa.

U Srpcu je, kako se navodi, sa pet stanica ispaljeno devet raketa, Kozarskoj Dubici sa tri stanice tri rakete, u Prnjavoru sa osam stanica 13 raketa, a u Zvorniku, Oštroj Luci i Srebrenici sa po jedne stanice ispaljena je po jedna raketa.

Iz Protivgradne preventive Republike Srpske navode da su u radu korištni i prizemni generatori, od 12.30 časova.

Prijavljena je pojava sugradice i grada, uz izuzetno jak olujni vjetar i veliku količinu kiše na teritoriji Banjaluke, Prijedora i opštine Gradiška, dodaje se u saopštenju.

Ovo je 27 dan sa dejstvima Protivgradne preventive, a do sada je ispaljena 1.201 raketa.

Snažno nevrijeme pogodilo je juče  u popodnevnim časovima Gradišku – pljusak praćen jakim vjetrom trajao je skoro jedan čas nepromijenjenog intenziteta, a voda je preplavila brojne ulice i zaplavila većinu podruma u gradskom naselju Senjak.

Nevrijeme je Gradišku pogodilo oko 16.30 časova.

Iz “Elektrodistribucije Gradiška” saopšteno je da su zbog kvarova na dalekovodima i niskonaponskoj mreži bez električne energije ostala domaćinstva u pojedinim naseljima u okolini Podgradaca, Čatrnje, Turjaka, Nove Tople i dijelovima prigradskih naselja.

Nezavisne