LAKTAŠI, 23. marta – Zima tek sad pokazuje zube.
Snijeg - Foto: RTRS

SnijegFoto: RTRS

Nakon nekoliko dana sa temperaturom iznad 20 stepeni Celzijusa, u Banjaluci ali i širom Srpske, jutros snijeg koji neprekidno pada.

Tokom dana, meteorolozi kažu, ostaje pretežno oblačno i hladnije, sunčano na jugu i po koji sunčani interval u većini predjela. Uveče se očekuje jače naoblačenje sa sjevera i sjeveroistoka sa snijegom na sjeveru, a u noći na utorak i u centralnom pojasu.

Minimalna temperatura vazduha od minus šest do minis dva, na jugu od nula, na planinama od minus 10, a najviša od dva do šest, na jugu do osam, u planinama od minus tri stepena Celzijusova.

 

Foto: RTRS

Foto: RTRS

 

Oblačno sa snijegom nastavlja se u utorak, 24. marta, uz formiranje i povećanje snježnog pokrivača. Kasnije poslije podne i uveče snijeg će početi da jenjava. Najviše snijega očekuje se na zapadu i sjeverozapadu gdje će padati uveče i u noći na srijedu.

Minimalna temperatura vazduha od minus pet do minus dva, na jugu od nula, na planinama od minus 10, dok će najviša biti od minus jedan do tri, na jugu do šest, u planinama od minus četiri stepena Celzijusova.

 

Foto: RTRS

Foto: RTRS

 

U srijedu, 25. marta, nastavlja se oblačno vrijeme sa snijegom u sjevernim i zapadnim krajevima, dok će prijepodne u centralnim i istočnim padavine prestati, a na jugu će biti vedro i suvo.

Tokom dana snijeg će slabiti i na zapadu i sjeverozapadu, a na sjeveroistoku i dijelu istoka biće promjenjivo oblačno uz slabiju kišu povremeno.

Predveče je moguć slab snijega ili susnježice u višim centralnim i jugozapadnim predjelima, a na jugu kiša.

Minimalna temperatura vazduha od minus šest do minus dva, na jugu od jedan, na planinama od minus dvetet, a najviša dnevna od minus jedan na zapadu do pet, na jugu do devet, u planinama od minus četiri stepena Celzijusova.

Priliv toplijeg vazduha sa juga i blagi porast temperature očekuje se od četvrtka, 26. marta.

 

RTRS