LAKTAŠI, 14. novembra – Skupština opštine Laktaši usvojila je danas Nacrt budžeta opštine za 2015. godinu od 15,9 miliona KM, koji je za oko četiri odsto manji u odnosu na ovogodišnji.

“Nacrtom budžeta opštine Laktaši za 2015. godinu i dalje je predviđeno stipendiranje učenika i studenata, te realizacija ranije potpisanih projekata koji se odnose na održavanje puteva, izgradnju vodovoda i kanalizacije”, izjavila je predsjednik Skupštine opštine Laktaši Snježana Kelečević.

Ona je rekla da je usvojen zaključak o održavanju javne rasprave o Nacrtu budžeta opštine Laktaši za 2015. godinu koja će biti održana od 14. do 21. novembra.

“Usvojena je i odluka o kratkoročnom kreditnom zaduženju opštine Laktaši u 2015. godini na period od godinu dana u iznosu od 700.000 KM za potrebe pokrića tekućeg deficita i tekućih troškova”, istakla je Kelečevićeva.

Prema njenim riječima, Skupština opštine Laktaši je, na prijedlog načelnika, izabrala Milana Baštinca za zamjenika načelnika opštine Laktaši, koji je do sada obavljao funkciju vršioca dužnosti zamjenika načelnika opštine.

“Usvojena je informacija o stanju u oblasti privrede na području opštine, prema kojoj su Laktaši među prve tri opštine u Republici Srpskoj po stopi od 22 odsto nezaposlenih, dok taj prosjek u Srpskoj iznosi oko 37 odsto”, naglasila je Kelečevićeva.

Ona je dodala da se opština Laktaši nalazi prva među prve tri opštine po broju privrednih subjekata po glavi stanovnika, ukupnom prihodu i ostvarenoj dobiti.