Turnir se protekla dva dana igrao na Višnjiku, a u njemu su sudjelovala tri hrvatska tenisača i strane teniske zvijezde poput Alexa Zvereva i Novaka Đokovića te Dimitrova koji je odustao

Finale Adria Tour teniskog turnira u Zadru koje su trebali igrati Novak Đoković i Andrej Rubljov otkazano je zbog toga što je Grigor Dimitrov zaražen korona virusom.

Tu vijest potvrdio je i sam tenisač na svom Instagram profilu, a on je dan ranije odustao od natjecanje jer se nije osjećao dobro.

– Želim vam obavijestiti da sam pozitivan na Covid-19. Želim biti siguran da bilo tko tko je bio sa mnom u kontaktu proteklih dana bude testiran i poduzme nužne mjere opreza. Žao mi je zbog bilokakve štete koju sam prouzročio, sad sam kući i oporavljam se, hvala vam na podršci.

Uz tenisače, Dimitrov se družio i sa košarkašima Zadra s kojima su tenisači igrali košarkašku utakmicu. Turniru je u subotu prisustvovao i premijer Andrej Plenković.

U četvrtak su se tenisači i družili s građanima, a pogotovo je bitno to da su proveli vrijeme i s mnoštvom djece.

– Dimitrov je prije ovog bio u Bugarskoj, još ne znamo je li se zaradio tamo ili ovdje – rekli su iz organizacije na press konferenciji pa zaključili:

– Mi čekamo nadležne da nam daju upute i dalje ćemo postupiti sukladno tomu.

24sata.hr