LAKTAŠI.08.maja- U saradnji s poslovnim parkom SPARK, udruženje Hello World brendirano kao SPARK school sa sjedištem u Mostaru, započelo je  obuku rada sa robotima koji će inovirati  nastavni proces i učenicima kroz igru pružiti mogućnost savremenog učenja,programiranja i dizajna. Program obuke sprovodi se u  Osnovnoj školi “Desanka Maksimović”, Trn.

 

Potražnja za programerima, dizajnerima i projekt-menadžerima raste iz dana u dan , i upravo smo zato odlučili uvrstiti i našu školu u tim SPARK škola, u kome će i naši učenici steći konkretna znanja iz određenih razvojnih tehnologija , kao što su programiranje, dizajn, razvoj aplikacija, elektronika i robotika…

“Želimo motivisati učenike da sa ljubavlju i zadovoljstvom uče,da imaju zanimljivu i inovativnu nastavu,da slobodno ulaze u sektor informacionih tehnologija. Takođe želimo osigurati mogućnost da učenici sve praktično isprobaju i da pokušaju profesionalno orijentisati u ovom smjeru od malih nogu. U ovaj posao krenuli smo obukom nastavičkog kadra koju je vršila SPARK school u JU OŠ „Ivo Andrić“, Banjaluka . Nakon obuke naših nastavnika dobili smo dva robota i potrebne upute kako da realizujemo početne aktivnosti sa našim učenicima. Da ih pripremimo, vježbamo da se odazovemo prvom takmičenju SPARK škola”, kažu u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović”, Trn.