LAKTAŠI, 27. maja – Najveći infrastrukturni projekti u Republici Srpskoj trenutno su auto-putevi odnosno objekti koji se nalaze na putnim koridorima – izgradnja dva mosta na rijeci Savi, te izgradnja prvih kilometara auto-puta kroz Srpsku na panevropskom Koridoru 5C, uz dvije velike saobraćajne petlje kod Doboja, Tovira i Kostajnice.

Јuče su Autoputevi Republike Srpske i njihovi partneri na izgradnji ovih objekata kompanija Integral inženjering iz Laktaša i Granit iz Skoplja, ugostili studente Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta iz Banjaluke.

Studenti ovog fakulteta zadovoljni su obilaskom gradilišta i prilikom da u praksi vide ono što svakodnevno uče iz terorije.

– Dragocjeno je iskustvo kad teoriju iz učionice prenesete u praksu, vođeni stručnim licima na gradilištu – ističe studentkinja četvrte godine ovog fakulteta Milana Vukojević.

Milanin kolega Mladen Slijepčević napominje da je dobitna formula za vrhunskog inženjera spoj teorije i prakse.

Inženjer iz kompanije Autoputevi Republike Srpske Davor Vučković ističe da je i u prethodnom periodu bila ostvarena dobra saradnja između ove kompanije i fakulteta. Navodi da su projektni ciklusi za gradnju auto-puteva dosta kompleksni i traju dugo.

Vučković ističe da je kompanija Autoputevi uvijek na usluzi studentima Arhitektonsko-građevinskog fakulteta.

RTRS